TOPlist

Sledujete Biatlon? Poradíme, jak se dívat na MS přes telefon

Biatlon

Biatlon se v posledních letech stal jedním z nejvíce sledovaných sportů v České republice. Za rohem máme mistrovství světa, což je vrchol sezóny. Jelikož nejsme sportovní web, tak se nebudeme zaměřovat na to, kdo má jakou šanci na vítězství, kdo byl nominován atd. Napíšeme jen, že MS v biatlonu se koná od 9. 2. do 19. 2. 2017. Pokud jej nebudete moct sledovat u televize, tak vám může pomoc chytrý telefon. Kde všude se dá biatlon sledovat?

Aplikace ČT sport a Eurovision

Na začátek si dáme možnost, která napadne asi každého téměř ihned. Stejně jako u většiny sportů s českým zastoupením, i z mistrovství světa nebude chybět přímý přenos ČT. Právě proto zde uvádíme aplikaci ČT Sport, přes kterou půjde přehrát živý přenos ze všech závodů, a to většinou včetně komentářů českých trenérů a rozhovorů se závodníky. Mínus by mohl být v tom, že vysílání je omezené pouze na území České republiky.

ČT sport
ČT sport

Pokud jste ale například v zahraničí, může se vám hodit aplikace Eurovision, která zprostředkovává rovněž živé přenosy ze závodů. Tato aplikace funguje přímo pod záštitou Mezinárodní biatlonové federace (IBU) a nabízí veškeré přenosy zdarma. Jedná se nicméně jen o čisté přenosy bez komentáře, to může být pro někoho výhoda, pro druhé ale zase nevýhoda. Jen pozor na to, že pokud budete během mistrovství v Polsku nebo Francii, tak nebudou dostupné živé přenosy. V těchto dvou zemích je vysílání blokováno.

EUROVISION - Sports Live
EUROVISION - Sports Live

IBU Data Center

Pokud náhodou nemůžete sledovat závody ve výše zmíněných aplikacích. Mohla by se hodit i oficiální stránka biathlonresults.com. Ta nabízí kompletní data ze závodů, a to i v živém přenosu. Můžete si v ní podrobně hledat své oblíbené závodníky, porovnávat mezičasy, sledovat střelbu, porovnávat si závodníky mezi sebou apod. Chvíli po závodě jsou pak dostupné i analýzy a reporty s výsledky. Pokud se divíte, odkud komentátoři berou přesné časy během závodů, je to právě tato webová stránka.

Výhodou je to, že je velmi dobře optimalizovaná pro použití s mobilním prohlížečem. U starších telefonů jsme narazili na občasný problém, ale zapnutí verze webu pro PC pomohlo. Při zvolení této volby se ale musí počítat s tím, že text bude menší a nevyhnete se přibližování. Například v Chrome prohlížeči si můžete přidat webovou stránku přímo na plochu, takže k ní můžete velmi rychle přistoupit. Stránka se přidá tak, že otevřete požadovanou stránku, vpravo nahoře vyberete menu s třemi tečkami a následně dole kliknete na možnost přidat na plochu.

Aplikace Biatlon 16/17

Existuje ale také klasická aplikace s názvem Biathlon 16/17. Ta nabízí díky propojení se sociálními sítěmi pohled do zákulisí závodů, různé statistiky, pořadí jednotlivců i národů, informace o závodnících, kalendář závodů atd.

V aplikaci existuje i Premium Pass, který stojí 159 Kč, za něj se vám z aplikace odstraní reklamy, budete moct označit jako svého oblíbence více osob/týmů, čímž o nich budete dostávat informace a také se vám budou zobrazovat notifikace při startu závodu, abyste nezapomněli. Jedná se sice o neoficiální aplikaci fanoušků biatlonu, ale rozhodně patří mezi to nejlepší, pokud chcete mít nějaký větší přehled o tomto sportu. Bohužel další obdobná aplikace na Android chybí.

Biathlon.LIVE 2023-2024
Biathlon.LIVE 2023-2024

Těšíte se na MS v biatlonu?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)