Betaverze AirDroid 2 je oficiálně dostupná ke stažení!

airdroid_ico

AirDroid je jednou z nejlépe provedených aplikací pro správu zařízení s Androidem z počítače (podrobně jsme se mu věnovali v recenzi AirDroid: Ovládejte svůj Android z počítače). Již první generace ukázala, že AirDroid je komplexní a především multiplatformní aplikace (k jejímu zprovoznění na PC potřebujete pouze prohlížeč), za což získala celou řadu ocenění. V prosinci loňského roku pak začalo betatestování druhé generace tohoto šikovného nástroje – až dosud ale mohli novinku okusit jen ti, kteří dostali pozvánku. Systém pozvánek včera skončil a do testování druhé bety se můžete zapojit i vy! Stačí si jen stáhnout a nainstalovat příslušný balíček (odkaz naleznete níže).

Jednou z nových funkcí AirDroid 2 je možnost vzdáleně přistupovat k fotoaparátu v telefonu přes webový prohlížeč. Telefonem tak můžete pořídit fotku, která se rovnou uloží do počítače.

Další novinkou je funkce vyhledání telefonu (Find Phone), která udělá radost všem, kdož svého Androida často někde zapomínají. K určení polohy telefonu lze využít všechny dostupné prostředky – tedy GPS, zaměření podle okolních sítí i dostupných buněk mobilních operátorů.

Jednou z nových funkcí AirDroid 2 je možnost vzdáleně přistupovat k fotoaparátu Jednou z nových funkcí AirDroid 2 je možnost vzdáleně přistupovat k fotoaparátu

V této verzi je také dostupný režim vzdáleného připojení, který umožní spravovat zařízení přes Internet, tj. bez omezujícího požadavku, aby počítač i Android byli na stejné Wi-Fi síti. V takovém případě je ale nutné počítat s pomalejší odezvou a v našich končinách je též dobré myslet na omezení objemu přenesených dat. Uživatelé ale včera reportovali nemožnost vytvoření účtu.

Instalační balíček si můžete stáhnout přímo z oficiálního webu. Má 5,6 MB, a jestliže máte v telefonu/tabletu starší verzi, počítejte s tím, že ji tato nahradí (tj. nelze paralelně provozovat AirDroid první a druhé generace). Pokud zjistíte nějaké problémy, chyby, nebo budete mít námět na další zlepšení, můžete autory kontaktovat skrze formulář na jejich stránkách nebo e-mailem na adrese support@airdroid.com.

Sami tvůrci upozorňují, že AirDroid 2 je stále ve velmi rané fázi vývoje a není doporučeno instalovat ho na zařízení, které potřebujete používat. Stávající sestavení může obsahovat chyby a způsobovat problémy – ve výjimečných případech prý může dojít i ke ztrátě dat. Aplikaci tedy používejte pouze vlastní nebezpečí – autoři neodpovídají za škodu, kterou může způsobit.

Zdroje: Android Police a oficiální Twitter kanál AirDroid.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)