Benchmark AnTuTu shrnul výsledky za rok 2015. Vyhrál iPhone 6s Plus

iphone 6s plus hlavni antutu

Výrobci mobilních procesorů se snaží o docílení maximálního výkonu, který v našich zařízeních ani mnohdy naplno nevyužijeme. Více jader v mobilních chipsetech ovšem nemusí nutně znamenat, že získáme vyšší výkon. Dokazuje to výsledek benchmarku AnTuTu, který shrnul nejvýkonnější zařízení za rok 2015. Na prvním místě této tabulky se paradoxně umístilo zařízení, které v sobě ukrývá „pouze“ dvoujádrový procesor. Jedná se o telefony iPhone 6s Plus.

Výsledek benchmarku AnTuTu huawei AnTuTu test

Výsledek jeho dvoujádra hravě předčil osmijádro od phabletu Huawei Mate 8, ale i další zařízení se čtyřjádrovými procesory. Z výsledku nás překvapilo umístění telefonu Nexus 6p, u kterého jsme díky čistému Androidu od „Googlu“ očekávali mnohem lepší umístění.

Mnohem důležitějším faktorem než pouhá čísla a jádra je samozřejmě plynulost zařízení při každodenním použití. I tak je často vhodné uvědomit si skutečnost, že více jader nemusí nutně znamenat, že bude telefon v běžné praxi rychlejší. Příkladem mohou být slabší osmijádrové procesory od společnosti MediaTek, které sídlí v mnoha čínských telefonech.

Zdroj: oficiální web.

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (45)