Nejnovější Android aplikace z Google Play #157: barometr a střih videí

nejnovejsi_aplikace_z_google_play_157

Pokračujeme v seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play, ve kterém vám představujeme ty nejzajímavější úlovky z oficiálního repozitáře. Dnes se podíváme na nástroj pro střih videa ActionDirector Video Editor, aplikaci pro měření tlaku vzduchu (barometr) Barometer Reborn a dva launchery s odlišným pojetím: Laser Launcher – light&speedy a WM Launcher.

ActionDirector Video Editor – nástroj pro střih videa

Značka Cyberlink je v segmentu zpracování multimédií jako ryba ve vodě. Kromě nespočtu aplikací pro Windows má také solidní portfolio pro Android. Zatím poslední novinkou je ActionDirector Video Editor – jednoduchý nástroj pro střih videa. Snadné pochopení usnadňuje jednoduché rozhraní, které vám představí několik průvodců. Do svých filmů můžete s tímto programem přidávat akční efekty, hudbu na pozadí či titulky. Jednotlivé záběry lze snadno zpomalit, aby si je divák mohl vychutnat, nebo naopak zrychlit, aby děj rychleji „odsýpal“. Samozřejmě nechybí možnost rychlého sdílení, abyste se o své dílko mohli podělit s přáteli na sociálních sítích. Aplikace také umí natáčet video, ořezávat záběry, nastavit jas, kontrast a saturaci.

ActionDirector Video Editor je v Obchodě Play zhruba dva týdny a za tu dobu zaznamenala více než deset tisíc instalací. 14,7 MB velký balíček můžete použít na zařízeních s Androidem 4.3 a vyšším.

ActionDirector - Video Editing
ActionDirector - Video Editing

Barometer Reborn promění mobil v barometr

Za relativně jednoduchou aplikací Barometer Reborn se vydáme do českých luhů a hájů. Jejím autorem je totiž Tomáš Hubálek, z jehož portfolia můžete znát například Battery Widget Reborn. Aplikace sleduje a zaznamenává tlak vzduchu jako tradiční barometr, takže můžete sledovat nejen aktuální hodnotu, ale také jeho vývoj. Uživatelské rozhraní se nese v duchu moderního Material Designu, data jsou čerpána přímo z telefonu. Jako jednotky jsou podporovány milibary a palce rtuťového sloupce.

Barometer Reborn je zdarma a bez reklam. Za necelé tři týdny v Obchodě Play si ho stáhlo přes 500 uživatelů, o jejichž spokojenosti svědčí pěkná známka 4,4. Balíček velký 2,2 MB můžete instalovat na telefony a tablety s Androidem 4.0.3 a novějším.

Barometer Reborn 2023
Barometer Reborn 2023

Laser Launcher – light&speedy – launcher s jiným konceptem

Spočítat všechny launchery v Obchodě Play by byl úkol na docela dlouhou dobu. Téměř každý se přitom chlubí nízkou náročností a vysokou rychlostí. Laser Launcher – light&speedy si dal tyto vlastnosti přímo do svého jména. Zajímavostí tohoto launcheru jsou tři nezávislé obrazovky. Na té vlevo najdete poslední spuštěné aplikace, často používané kontakty, případně si sem můžete vytáhnout oblíbené widgety. Prostřední obrazovka nabízí ikony aplikací seřazené podle toho, jak často je používáte. Konečně obrazovka vpravo nabízí všechny nainstalované programy.

Laser Launcher si během tří týdnů od publikace stáhlo přes sto uživatelů a jeho průměrná známka je 4,3. Instalační balíček velký 7 MB můžete použít na Androidu 4.1 a vyšším.

Laser Launcher - light&speedy
Laser Launcher - light&speedy

WM Launcher – launcher ve stylu Windows Mobile

Poslední aplikaci dnešního přehledu sem zanesl studený vítr z Ruska. Jedná se o launcher, vycházející ideově z konceptu prostředí operačního systému Windows Mobile. WM Launcher však toto rozhraní nekopíruje – pouze z něj vybírá ty nejpříhodnější prvky, jako je nabídka Start, speciální stránka Dnes na levé kartě, složky, či podpora práce ve více oknech na telefonech Samsung. Aplikace je primárně určena pro telefony s velkým displejem (phablety), ale nefunguje na tabletech.

Během jediného týdne v Obchodě Play zaujal WM Launcher přes padesát uživatelů. Průměrná známka 4,8 vypadá zatím velice slibně. Jen 1,7 MB velký balíček lze instalovat na zařízení s Androidem 4.4 a vyšším.

WM Launcher
WM Launcher

Objevili jste v Obchodě Play nějaké nové aplikace, které by stály za zmínku v příštím díle tohoto seriálu? Pak neváhejte a dejte nám o nich vědět v diskuzi pod článkem!

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)