ASUS PadFone Infinity – to nejlepší od Asusu s Androidem 4.2

PadFone_Product-0077

O společnosti Asus se ve spojení s veletrhem Mobile World Congress 2013 příliš nemluvilo, proto jsme byli logicky natěšení, co si pro nás tchajwanský výrobce přichystá. To jsme se dozvěděli právě dnes, kdy představil jeden ze svých nových modelů – PadFone Infinity. Že je vám slovo PadFone povědomé? Není divu. I tento model, který reprezentuje to nejlepší, co Asus v současné době má, nabídne možnost zapojení do dokovací stanice a vytvořit tak z telefonu tablet. Co se skrývá v útrobách?

Hliníkové tělo ve znamení luxusu

Nový přístroj reprezentuje nejen svou hardwarovou výbavou, ale také zpracováním a snaží se o co nejlepší celkový dojem. Tělo přístroje je tvořeno jedním kusem hliníku, který navíc dostal povrchovou úpravu kartáčovaného kovu. To nabídne skutečně skvělou podívanou, kterou by mohli někteří výrobci plastových mobilních hraček závidět. I když se tato skutečnost projeví na výsledné váze přístroje a po pádu budou šrámy nejspíše znatelnější než v případě přístrojů s plastovou konstrukcí, zpracování a výsledný design vypadá fantasticky.

padfone_00006

padfone_00000

5palcový Full HD displej se nenechá zastrašit konkurencí

Nový PadFone Infinity míří stejně jako jeho předchůdci nejvýše, jak to jen na mobilním trhu lze, a tak nemůže polevit v žádném parametru. I proto se tento přístroje utká s jinými obry, jejichž úhlopříčka se přibližuje hodnotě 5″. Rozlišení pracovní plochy činí celých 1920 × 1080 pixelů a svítivost 400 nitů. Výsledná jemnost 441 ppi hovoří za vše – obraz bude nádherně jemný a ostrý. Technologie Super IPS+ zajistí věrné podání barev a výborný kontrast, který oceníme hlavně při práci s přístrojem na přímém slunci. Kromě tvrzeného skla, které je již naprostým standardem u lepších mobilních přístrojů, dostal nový PadFone také speciální úpravu, která by měla zabraňovat zanechání otisků prstů.

padfone_00001

Android 4.2 v základním balení – Asus opět boduje

Vzpomínáte si, která firma dokázala jako první vpravit po Nexusech do svých přístrojů systém Android 4 Ice Cream Sandwich? Ano, Asus. A který výrobce napěchoval svůj tablet Jelly Beanem jako první? Asus, opět správně. A podobný kousek se této společnosti povede nejspíš i nyní, neboť jako jedna z prvních firem na světě (a mezi velkými hráči na trhu nejspíše úplně první) dokázala do svého zařízení vměstnat Android 4.2 Jelly Bean. Zde si firma Asus zaslouží potlesk, protože její podpora zákazníků s aktualizacemi je daleko před ostatními výrobci, což předvedla již několikrát v minulosti.

Android-4.2-Jelly-Bean

Dokovací stanice opět transformuje přístroj v tablet

Název PadFone nenese toto zařízení a jeho předchůdci náhodou. Toto slovo totiž vyjadřuje spojení telefonu a tabletu. Srdcem celého zařízení zůstává mobilní telefon, současně však může uživatel použít dokovací stanici, která obsahuje 10,1″ displej a také další baterii. Displej má stejně jako telefon Full HD rozlišení (1920 × 1080 pixelů), tvrzené sklo a povrchovou úpravu proti otiskům prstů. Je opět tvořen technologií Super IPS+, na kterou Asus vsadil i u druhé generace PadFonu. Díky dokovací stanici vzroste pracovní plocha celého přístroje, když se z něj stane tablet, uživatel má však všechna svá data a aplikace, které měl v mobilním přístroji, stále po ruce. Baterie s kapacitou 5000 mAh v dokovací stanici prodlouží znatelně výdrž celého zařízení a díky inteligentní správě napájení dokáže též telefonní přístroj dobíjet. To se svou kapacitou zvládne údajně až 3×.

padfone_00010

Hardware – prostě to nejlepší

Asus PadFone je monstrum. Ať mluvíme o velikosti či o výbavě, stále je to to nejlepší, co může zákazník v roce 2013 získat. Již potřetí sází společnost Asus u PadFonu na řešení od společnosti Qualcomm a i potřetí na architekturu Krait. Snapdragon 600, který je v útrobách, rozkmital svá čtyři jádra až na frekvenci 1,7 GHz. Tento výkonný čip doplňuje 2GB RAM paměť a grafický akcelerátor Adreno 320. Stejnou konfigurací se může chlubit také nová vlajková loď společnosti HTC, model One, a nově se proslýchá, že by měl být tento čip v přístroji Samsung Galaxy S IV.

Velikost interní paměti se vyšplhala na úctyhodných 32, respektive 64 GB. S touto hodnotou však uživatel nehne, neboť slot pro MicroSD karty chybí. To je sice krok, který je často výrobcům vytýkán, drtivé většině však bude 32GB model stačit, natož pak ten 64GB. Navíc každý zákazník získá 50GB prostor na Asus cloudu zdarma.

padfone_00004

Také velikost baterie nikterak nezaostává za svými konkurenty a nabídne hodnotu 2400 mAh. K tomu si přičtěme ještě 5000mAh baterii po připojení dokovací stanice a máme zařízení, které by mohlo vydržet dva při plném provozu. Skvělé.

Zahanbit se nový PadFone nechce nechat ani s fotoaparátem, který dostal 13 MPx v případě zadního a 2 MPx u předního. Samozřejmostí je tak například nahrávání Full HD videa s 30 snímky za sekundu nebo režim focení, kdy je zachyceno 100 snímků s rychlostí 8 snímků za sekundu.

padfone_00003

Asus se též chlubí skvělou konektivitou a musíme uznat, že oprávněně. Bezdrátová technologii Wi-Fi vyniká podporou nejnovějšího standardu 802.11ac, PadFone zvládne rychlé mobilní sítě LTE (100 Mbps) a HSPA+ s rychlostí až 42 Mbps a nechybí ani Bluetooth ve verzi 4.0 či NFC. V případě NFC si dovolíme zmínit jednu zajímavost – jako anténa slouží samotné logo PadFone na zadní straně zařízení.

Specifikace

  • Rozměry: 143,5 × 72,8 × 8,9 mm
  • Hmotnost: 141 g (530 g s dokovací stanicí)
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 600, quad-core 1,7 GHz Krait, Adreno 320 GPU
  • RAM: 2 GB
  • Displej: 5″ (10,1″), Super IPS+ LCD, 1920 × 1080 pixelů (Full HD), 441 ppi (u telefonu)
  • Paměť: 32/64 GB
  • Baterie: 2400 mAh + 5000 mAh
  • Zadní kamera: 13 MPx, automatické zaostřování, LED blesk
  • Přední kamera: 2 MPx,
  • Síť: LTE Cat3 Downlink 100 Mbit/s, LTE Cat3/4 Uplink 50 Mbit/s, HSDPA+ (4G) 42,2 Mbit/s, HSUPA 5,76 Mbit/s, UMTS, EDGE, GPRS
  • Konektivita: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi hotspot, NFC, Bluetooth 4.0 A2DP, GPS, A-GPS, Glonass
  • OS: Android 4.2

Bude to cenový rekordman, dorazí v dubnu

Po přečtení celého článku se vám jistě sbíhají sliny a zařízení vás díky svým parametrům a zpracování muselo zaujmout. Co už však tolik nezaujme (aspoň ne pozitivně), je cena, která se vyšplhala na 999 euro (25 500 Kč). To je skutečně hodně, i když musíme mít na paměti, že v ceně je nejen telefon, ale také dokovací stanice, která promění celý přístroj v tablet. I tak je to vysoká částka a velká investice, která se vyplatí nejspíše jen tomu, kdo se zároveň shání po mobilu i tabletu.

Na asijský trh by měl tento přístroj dorazit velmi brzy, u nás v Evropě se však objeví až v dubnu letošního roku.

padfone_00005

MWC2013: Asus PadFone Infinity (show)

MWC2013: Asus PadFone Infinity (show)

zdroj: androidcentral.com, phonearena.com, engadget.com

mwc banner big

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)