Aplikace Simple Tally Counter: pro počítání všeho kolem vás

Counter

Nemusíte být zrovna „aritmomaniak“, aby se vám hodilo jednoduché počítadlo. Jedno v podobě aplikace s názvem Counter si ukážeme dnes.

Spočítejte úplně všechno

„Aritmománie – je nutkavá potřeba stále počítat předměty ve svém okolí. Patří mezi mánie zařazené ve skupině obsesivních poruch…“ Pro tyto lidi je aplikace Counter úžasnou pomůckou. Ale je užitečná pro každého, kdo občas potřebuje něco počítat. A počítat se dá leccos. Piva v hospodě, knihy v poličce, počet zakroužení kartáčkem při čištění zubů, návštěvy tchýně, ale třeba i spořádané sušenky, nebo auta Škoda projíždějící kolem vás na dálnici. K tomu všemu – a nejen k tomu – je aplikace jednoduchého počítadla také vhodná.

Counter pro jednoduché počítání

Aplikace je v základu zdarma s tím, že si můžete „dokupovat“, a tím „odemykat“, různé funkce, plná výbava pak vyjde na necelých 90 Kč. Aplikace má jednoduché uživatelské rozhraní, které vás ničím nezradí, v neplacené verzi budou však funkce jako jsou kategorie, vlastní přírůstky, či barvy jednotlivých počítadel omezeny a navíc obsahuje celkem otravné všudypřítomné reklamy.

Práce s aplikací je jednoduchá. Po instalaci máte jako inspiraci pár vzorových počítadel, ty si buď můžete nechat, nebo je jednoduše smazat. Vytvoření počítadla je jednoduché. Můžete si ho pojmenovat, nastavit výchozí hodnotu, aktuální hodnotu, přiřadit do kategorie a pro lepší přehlednost si nastavit jeho barvu. Hezkou funkcí je definice přírůstku, klasicky se připočítává a odpočítává jeden bod, ale můžete si to nastavit jinak a dokonce si nastavit i jakékoliv desetinné místo, takže přírůstek může být třeba „0,02“ (dobré pro počítání panáků).

Máte-li vytvořená počítadla, jejich rychlé úpravy děláte rovnou na úvodní obrazovce aplikace. K připočítání a odpočítání slouží jednoznačně vypadající tlačítka u každého řádku, nemusíte tedy nic otevírat a jen klikáte.

Hlouběji k dalším funkcím

Aplikace má i pár dalších zajímavých vychytávek:

  • Rozdělení počítadel do skupin
  • Možnost exportovat jednotlivá počítadla či skupiny do CSV
  • Automatické přírůstky po hodinách či dnech
  • Možnost zapisovat k přírůstkům poznámky
  • Ruční či abecední řazení počítadel

HODILA BY SE VÁM TAKOVÁTO APLIKACE? K ČEMU BYSTE JI VYUŽILI? ZAPOJTE SE DO DISKUSE.

Counter
Counter

Counter: Modern Tally Counter

Counter: Modern Tally Counter

Michal Rada
O Autorovi - Michal Rada

Je odborníkem v oblasti e-governmentu a využívání informačních technologií ve veřejných službách na národní i evropské úrovni. Je také architektem EG. Kromě toho se věnuje… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)