Aplikace Secure Folder je oficiálně dostupná pro Galaxy S7 a S7 Edge

aplikace-secure-folder-oficialne-ico

Samsung oficiálně oznámil vydání své aplikace Secure Folder pro telefony Galaxy S7 a S7 Edge. Program slouží k bezpečnému ukládání souborů, multimédií, dokumentů, kontaktů a dalšího citlivého obsahu. Ten je pak zcela oddělený od standardního souborového systému telefonu. Do zabezpečené složky se lze dostat pouze přes ověření totožnosti otiskem prstu, heslem, PINem či nakreslením vzoru.

Aplikace Secure Folder neoficiálně unikla počátkem minulého týdne (informovali jsme ve článku Samsung Secure Folder: skrýš pro tajná data ke stažení pro Galaxy S7). Její instalaci jsme však nedoporučovali, zejména s ohledem na to, že slouží k ukládání citlivých dat. V případě oficiálního zdroje však není důvod k obavám, takže pokud potřebujete skrýt nějaká data, máte možnost použít tuto zabezpečenou složku.

Secure Folder for Samsung Galaxy Smartphones (short)

Secure Folder for Samsung Galaxy Smartphones (short)

Co aplikace Secure Folder nabízí?

Secure Folder je součástí bezpečnostního řešení Samsung KNOX. Nabízí šifrovanou složku pro ukládání soukromých dat. Kromě souborů je možné do této složky ukládat také kopie aplikací. Ty pak může uživatel používat například s alternativním profilem. Jakékoli soubory, fotky, kontakty nebo historie procházení v rámci aplikací uložených v zabezpečené složce zůstanou oddělené od zbytku systému.

Aplikace Secure Folder je oficiálně dostupná pro Galaxy S7 a S7 Edge Aplikace Secure Folder je oficiálně dostupná pro Galaxy S7 a S7 Edge

Pro případ ztráty nebo poškození telefonu nabízí Samsung zálohu a obnovu dat této aplikace. Data v zabezpečené složce jsou zálohována odděleně od běžných záloh a mohou být obnovena na novém zařízení pomocí účtu Samsung. Kromě toho lze upravit název a ikonu aplikace, nebo jednoduše skrýt složku z panelu rychlého přístupu. Aplikace a data přesunutá do zabezpečené složky jsou umístěny v izolovaném prostoru a získávají další vrstvu zabezpečení a soukromí, čímž jsou dále chráněny před škodlivými útoky.

Samsung nabízí zálohu a obnovu dat této aplikace Samsung nabízí zálohu a obnovu dat této aplikace

V tuto chvíli je aplikace Secure Folder k dispozici pouze pro telefony Galaxy S7, S7 Edge a A (2017). Společnost však deklaruje, že ji hodlá zpřístupnit i pro další zařízení. Jistě ji budou moci využívat také budoucí majitelé Samsungů Galaxy S8, které budou představeny 29. března.

Pokud si chcete Secure Folder vyzkoušet na svém telefonu, pak kromě podporovaného modelu musíte mít jako operační systém oficiální Android 7.x Nougat. V případě, že splňujete všechny podmínky, můžete si program stáhnout z Galaxy Apps Store.

Vyzkoušíte na svém telefonu aplikaci Secure Folder?

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com, news.samsung.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)