Aplikace Lumosity: Nenechte lenošit svůj mozek

Lumosity picture

Nudí vás už hraní bezduchých stříleček? Chtěli byste zkusit něco neotřelého a přitom si procvičit mozek? Zkuste Lumosity.

Aplikace Lumosity byla vytvořena ve spolupráci s týmem vědců. Na rozdíl od jiných aplikací můžete tedy mít alespoň o kousek vyšší naději v to, že její používání bude mít skutečně nějaký efekt.

Procvičte svůj mozek

Vybírat můžete z úloh, které procvičí vaši

  • paměť,
  • pozornost,
  • schopnost řešit problémy,
  • schopnost adaptace,
  • rychlost.

Celý proces probíhá formou nejrůznějších her. Chcete například zlepšit vaši paměť? V tom případě si zahrajete třeba hru, ve které budete postupně vybírat takové předměty, které se na displeji ještě neobjevily. Čím víc takových předmětů bezchybně najdete, tím vyšší bude vaše skóre.

Lumosity

Po prvním spuštění a registraci si vyberete takové okruhy, o kterých si myslíte, že by je váš mozek potřeboval procvičit. Hned poté se můžete pustit do tréningu. Vstupní test ohodnotí úroveň vašich schopností. Cílem je zjistit, jak na tom jste v porovnání s ostatními uživateli ve stejném věkovém rozmezí.

Po dokončení počáteční série testů od Lumosity obdržíte e-mail s vašimi výsledky a základní porovnání s ostatními. Váš účet je provázán s webem lumosity.com, kde si můžete prohlédnout tabulku dosažených bodů v jednotlivých typech úloh a nastavit typy notifikací, které budou chodit na váš e-mail. Poněkud smutné je to, že pro změnu preferovaných typů úloh a pro další funkce musíte zakoupit prémiovou verzi.

Na každý den je pro vás připravena série úloh, které otestují, jak jste se posunuli. Obtížnost dalších úloh se mění v závislosti na tom, jestli jste se zlepšili, nebo zhoršili. Jestli aplikace skutečně funguje, nelze tvrdit jednoznačně.

Drahé členství

I když aplikace působí opravdu příjemně, určitě nebudete nadšeni z toho, že v základní verzi toho nabídne jen poskrovnu. Pokud si totiž nepřiplatíte opravdu drahé členství (při ročním předplatném v den psaní článku zaplatíte necelých 150 Kč / měsíc), musíte se spokojit jen se třemi druhy her denně.

Ať už série miniher vašemu mozku pomůže nebo ne, přinejmenším se jedná o zajímavou oddechovku.

Lumosity: Brain Training
Lumosity: Brain Training

Zkusíte také potrápit svůj mozek?

Jakub Schusser
O Autorovi - Jakub Schusser

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)