Aplikace Lékárnička a dávkování: Jak mít přehled o svých lécích

aplikace lékárnička a dávkování

Každý z nás čas od času musí užívat nějaký lék. Jedná se nejen o léky proti nemoci, ale i o vitamíny, prášky proti alergii nebo tlumící přípravky na bolest. Většina léků se užívá podle předem daných pravidel v pravidelných intervalech. Tyto intervaly musíme dodržovat, jinak dochází k narušení účinnosti léku. Naštěstí přichází pomocník s názvem Lékárnička a dávkování, který nám s užíváním léčivého přípravku pomůže.

Základní nastavení

Po prvním spuštění jsme vyzváni ke stažení databáze dat léčivých přípravků. Stažení tedy potvrdíme a vyčkáme pár sekund na stáhnutí nevelkého souboru. Po nastavení denních časů se již můžeme pustit do postupného seznámení s aplikací a zadání užívaných léků.

Menu aplikace

Při prohlížení základního menu zjišťujeme, že aplikace nabízí spoustu užitečných funkcí. V možnostech nechybí vyhledávání nejbližších lékáren, databáze léků, generik nebo správa domácí lékárničky. Hlavním lákadlem aplikace je velice obsáhlá databáze léků.

Databáze léků

Aplikace obsahuje velice rozsáhlou databázi léčiv. Vyhledávat v ní lze pomocí názvu léku nebo naskenováním čárového kódu. K léčivému přípravku lze poté zjistit velikost balení, účinnou látku, režim výdeje nebo dokonce prodejní cenu. Velkou výhodou je také možnost stažení příbalového letáku ve formě pdf souboru.

Užívání nového léku

Zaznamenání užívání nového léku probíhá velice rychle a jednoduše. Po zvolení správného uživatele přichází na řadu výběr léku. Naskenováním čárového kódu pomocí fotoaparátu mobilního telefonu dáváme aplikace přesně vědět, jaký lék se chystáme užívat. Během několika vteřin máme popis daného přípravku na displeji. Zbývá už jen nastavit interval užívání, závislost léku na jídle a způsob upozornění na užití tablety. Upozornění volíme mezi notifikací na lištu a budíkem. Po těchto jednoduchých krocích máme lék zaznamenaný a můžeme se pustit do užívání.

Správa vlastních lékárniček

Velikou výhodou je také možnost vytvoření vlastní lékárničky se všemi léky, které máme v domácnosti. Pomocí čárových kódů si dané léčivé přípravky načteme, zadáme počet zbývajících tablet, datum spotřeby a máme kompletní přehled o domácích zásobách ve svém mobilním telefonu.

Hodnocení – Lékárnička a dávkování

Aplikace Lékárnička a dávkování je velice užitečným pomocníkem do domácnosti. Jedním kliknutím máte přehled o domácí zásobě léčivých přípravků, časech užívání jednotlivých léků nebo databázi lékáren. Zápis léku do aplikace probíhá rychle a jednoduše za pomoci skenování čárového kódu. Užitečná je také možnost stažení příbalového letáku k libovolnému léku. Aplikace rozhodně stojí za vyzkoušení.

Lékárnička a dávkování
Lékárnička a dávkování
Jiří Štochl
O Autorovi - Jiří Štochl

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)