Aplikace v Google Play budete moci vyzkoušet i bez instalace

google-play-icon-closeup

Před nedávnem jsme vás informovali o chystaném kroku společnosti Google, díky kterému se v obchodě Play bude u všech aplikací zobrazovat, zda obsahují reklamní sdělení. Nyní Google oznámil další inovaci svého obchodu s Android aplikacemi – možnost vyzkoušení aplikace a her bez nutnosti jejich instalace. Jak celá tato legrace vlastně funguje? Jedná se o interaktivní reklamy s délkou 60 vteřin, během kterých si v případě hry můžete otestovat základní herní prvky, a to po dobu 60 vteřin.

google play reklamy aplikace 1

Podobně tomu bude i u aplikací, kde mají vývojáři navíc možnost přilákat potenciální „zákazníky“ slevovými kupóny či jinými lákadly. Dle našeho názoru by se mohlo jednat o vcelku zajímavou vychytávku. Zároveň ovšem nepředpokládáme, že se minutové testování bez instalace objeví třeba u graficky náročnějších titulů. I tak by tato funkce mohla uživatelům v mnoha případech usnadnit rozhodování, zda si aplikaci/hru nainstalují, či nikoliv.

google play reklamy aplikace 2

Zatím není známo, kdy se této funkce dočkáme. Zároveň máme trochu obavy, aby se k nám podobná „vychytávka“ nedostala opět až za několik let, jako to má Google ve zvyku.

Zdroj: Androidpolice.com

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)