Nejnovější aplikace z Google Play #162: zvládli byste autoškolu?

nejnovejsi-aplikace-zvladnete-autoskolu_ico

Ve 162. díle nejnovějších aplikací vám představíme program, ve kterém snadno navrhnete logo své firmy, spolku či elektronického obchodu. Čeká vás také hra o design nejhezčího pokoje a aplikace, díky které dáte svým přátelům, známým a příbuzným najevo, jaké si přejete dárky. Nakonec se podíváme na český program, který vám pomůže zjistit, zda byste zvládli autoškolu.

Design Home – navrhnete nejhezčí pokoj?

Chystáte rekonstrukci pokoje, bytu či domu? Pak se vám určitě bude hodit program, ve kterém si vyzkoušíte navrhnout krásné a jedinečné interiéry. Své designové sny můžete naplnit díky simulátoru Design Home, ve kterém budete vybírat nábytek, dekorativní předměty, koberečky, rostliny a další prvky renomovaných výrobců, jako jsou Design Within Reach, Serena & Lily, Kathy Kuo Home, Noir, Loloi a další. Celkem je k dispozici několik tisíc předmětů, které můžete do svého pokoje snů naaranžovat. Nápady pak lze sdílet s přáteli, kromě toho je také možné hlasovat pro návrhy ostatních uživatelů. Vy sami můžete tímto způsobem získat cennou zpětnou vazbu, nápady a inspiraci od ostatních.

Aplikaci Design Home si zatím nainstaloval více než milion uživatelů a její průměrná známka je 4,4. Instalovat ji můžete na zařízení s Androidem 4.2 a vyšším. Ke spokojeným uživatelům patří například Markéta Neimontaite, která k pěti hvězdičkám přidala i komentář: „Úžasná hra, můžete si vytvořit svůj dům a pokoje v něm.“

Design Home™: House Makeover
Design Home™: House Makeover

Dárkovač – seznamy dárků v moderním stylu

Už jen dva týdny zbývají do okamžiku, kdy se téměř po celém světě rozzáří vánoční stromečky. A v mnoha zemích také přijde chvíle rozbalování vánočních dárků. Chtěli byste pod stromečkem najít to, co si opravdu přejete? Tak nepište Ježíškovi, ale použijte aplikaci Dárkovač. V ní vy vytvoříte a můžete sdílet seznamy dárků. Stejně tak můžete přijmout pozvání k seznamu přání dalších lidí. Do seznamu vložíte konkrétní produkty a ušetříte sobě i druhým hromadu cenného času, který byste jinak promrhali přemýšlením o dárcích.

Princip fungování v Obchodě Play vystihuje Petra Klimentová, která k pěti uděleným hvězdičkám napsala: „Užitečná aplikace – dobrý způsob, jak rozšířit seznam vánočních přání mezi strýčky a tetičky. Doporučuji.“

Dárkovač si zatím stáhlo přes 500 uživatelů a jeho známka je 4,2. Instalační balíček můžete použít na telefonech a tabletech s Androidem 4.1 a novějším.

Dárkovač
Dárkovač

Logo Maker Plus – vytvořte si vlastní logo

Pokud jste někdy zkoušeli vytvořit logo firmy, spolku, nebo třeba e-shopu, pak nám asi dáte za pravdu, že to není jednoduché. Přinejmenším to vyžaduje jisté kreativní nadání, které každý nemá. V aplikaci Logo Maker Plus můžete vytvářet originální loga pomocí tisíce bezplatných grafických prvků, které lze dále upravovat. Z hlediska kreativity zde neexistují žádné hranice. Připraveny jsou sady ikon různých kategorií, jejichž barvu lze měnit barvu ikon, případně můžete použít obrázkovou texturu. I jednoduché logo tak může vypadat zcela odlišně od všech ostatních. Kromě šablony designu autoři poskytují nástroje k vytvoření skutečně originálního loga pro vaše potřeby.

Aplikace Logo Maker Plus je v Obchodě Play od poloviny listopadu a od té doby ji zkusilo více než 50 000 uživatelů. Průměrná známka 4,6 svědčí o jejich značné spokojenosti. Instalovat můžete na zařízení s Androidem 4.0.3 a vyšším.

Logo Maker Plus - Logo Creator
Logo Maker Plus - Logo Creator

Autoškola – Bezpečné cesty.cz – zvládnete autoškolu?

Ať už se chystáte podat přihlášky, absolvujete své první jízdy s instruktorem, nebo za volantem patříte mezi ostřílené matadory, určitě nebude na škodu procvičit si neustále se měnící pravidla silničního provozu. Pomoci vám s tím může česká aplikace Autoškola – Bezpečné cesty.cz. Nejen, že vás vyzkouší s testových otázek a nabídne statistiky úspěšnosti, ale také pomůže s učením. Otázky, ve kterých často chybujete, umí označit, abyste se k nim mohli vrátit. Nechybí ani jedna z učebních částí: pravidla a teorie, dopravní značky ani 3D křižovatky. Aplikace obsahuje testy podle aktuálního věstníku Ministerstva dopravy (MDČR – etesty) pro řidičský průkaz skupiny B, tedy na osobní auto. Věříme, že s tímto programem autoškolu zvládnete „levou zadní“.

Po necelém měsíci si tento program stáhlo více než sto uživatelů, průměrná známka je velmi vysoko: 4,9. Instalační balíček velký přes 90 MB můžete instalovat na telefony a tablety s Androidem 4.4 a novějším. Neměli bychom pominout ani skutečnost, že aplikace je zdarma a bez nutnosti dalších nákupů.

Autoškola - Bezpečné cesty.cz
Autoškola - Bezpečné cesty.cz

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play nějaké nové aplikace, které by stály za zmínku v příštím díle tohoto seriálu? Pak neváhejte a dejte nám o nich vědět v diskuzi pod článkem!

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)