Aplikace Google po aktualizaci přidává animaci pro nový launcher

Google Nexus Launcher-1

Aplikace Google prošla aktualizací, která na první pohled nic nového nepřináší. Běžný smrtelník by si řekl, že snad jen nějaký bug fix. Jenže to bychom nesměli sledovat dění okolo nově připravovaného launcheru od Googlu, kterému se prozatím přezdívá „Nexus Launcher“.

Aktualizace aplikace Google přináší novinky pro budoucnost

Novinku, kterou aktualizace aplikace Google obsahuje, je především animace rozbalování dotazového řádku na domovské obrazovce. V novém launcheru totiž není celý řádek, který by se jednoduše rozbalil, ale jen z levého boku vystrčený zaoblený proužek s barevným „G“.

animace aplikace Google

Dosud bylo vidět, že po rozklepnutí dotazovacího pole příliš grafika nesedí. Vyhledávací řádek se objevil bez animace o trochu výše, než je poloha ikony na domovské obrazovce. Vypadalo to trochu jako nedodělek, ale animace, která přišla po aktualizaci ukazuje, že je vše zcela v pořádku. S animací je již totiž jasně vidět, jak a proč tomu tak je.

Ptáte se, jestli je takováto drobná změna důležitá? Jistě že ano! Alespoň je vidět, že se s novým launcherem něco děje, a že se na jeho nástup připravuje i zbylý ekosystém.

Google
Google

Zdroj: androidpolice.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)