Aplikace Google+ je v nové verzi 4.5 prošpikována novinkami

google_plus_ico

Od poslední aktualizace aplikace Google+ pro Android, která by přinesla zásadnější změny, uplynula již poměrně dlouhá doba. Včera uvolněná verze 4.5 přichází s pozměněným vizuálním kabátkem, který vám představíme v této aktualitě. Novinka je přitom doslova prošpikována řadou drobných vizuálních vylepšení.

Aplikace Google+ je v nové verzi 4.5 prošpikována novinkami Aplikace Google+ je v nové verzi 4.5 prošpikována novinkami

Jaké novinky přináší Google+ 4.5?

Největší změnou prošel profil, který již není zarovnaný na střed, ale k levé straně, což působí o něco přehlednějším a na pohled příjemnějším (byť nezvyklým) dojmem. Vlevo je zarovnán nejen profilový obrázek, ale i veškeré informace. Další vylepšení (animace, atd.), která byla v profilu realizována, slaďují aplikaci s designovou vizí Material.

Největší změnou prošel profil, který je zarovnaný k levé straně Největší změnou prošel profil, který je zarovnaný k levé straně

Novinkou je schopnost převést více webových adres na hyperlinkové odkazy, což je funkce, která ve starší verzi poměrně citelně chyběla, zejména pokud uživatel hodlal uvést odkazy na více zdrojů. Pokud tedy zadáte do textu příspěvku odkaz, bude po odeslání předen na „klikatelný“.

Změnou prošlo také tlačítko pro spuštění přehrávání videa, které je nyní o něco výraznější, jakož i tlačítka „+1“, pro sdílení a komentování příspěvků, jež jsou v aktuální verzi tmavší a „tučnější“.

Výraznější tlačítka pro přehrání videa, +1, sdílení a komentář Výraznější tlačítka pro přehrání videa, +1, sdílení a komentář

Z dalších úprav zmiňme změnu pozice pole pro vyhledávání v kruzích, které se přesunulo z kontextové nabídky na vhodnější místo, či barvu pozadí komentářů, která byla změněna ze světle šedé na bílou. Zaznamenali jsme také změnu ve vykreslování textu, který lépe vypadá a je celkově čitelnější. Další provedené změny pak mají přispět ke zlepšení výkonu a odezvy aplikace.

Tlačítko pro vyhledávání v kruzích Tlačítko pro vyhledávání v kruzích

Bílá barva pozadí komentářů Bílá barva pozadí komentářů

Aktualizace a odkazy ke stažení

Aktualizace je tradičně uvolňována po etapách, proto se jí nemusíte dočkat hned, ale až v průběhu následujících dnů. Pokud čekat nechcete, můžete si Google+ ve verzi 4.5 stáhnout z některého z následujících odkazů. V takovém případě je ale nutné mít v systémovém nastavení povolenou instalaci aplikací z neznámých zdrojů. Velikost instalačního balíčku je 28,2 MB.

Currents
Currents

Zdroje: Android Authority, Android Headlines, Google Plus Daily, Android Police, Android Guys.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)