Aplikace CastBox: Stovky tisíc podcastů zdarma – i těch českých

google play music podcast

Posloucháte rádi podcasty? Ačkoli se v Česku trend teprve rozmáhá, podcasty hýbou světem. Jedná se o zvukové soubory obsahující v podstatě všechno možné – rozhovory, názory a vše ostatní, co může člověka zajímat. Jsou vydávány pravidelně a u nás se používá též označení audio RSS. Aplikace CastBox nabízí zdarma stovky tisíc takových podcastů k online poslechu i ke stažení.

Neposloucháte podcasty? CastBox vás to naučí

Ať už jste fanda podcastů, nebo jste zatím jen několikrát slovo zaslechli, bezplatná aplikace CastBox je do neprozkoumaných vod skvělým úvodem. CastBox je shromaždiště vysílaných podcastů zdarma – obsahuje jich několik stovek tisíc. Obstojné zastoupení mají podcasty i v českém jazyce, převažuje však angličtina. To ale vůbec není na škodu – mezi zvukovými soubory totiž naleznete i lekce angličtiny a dalších jazyků.

Bohatý český výběr, angličtina však převažuje

CastBox nabízí možnost odebírat určité pravidelné podcasty a dostávat notifikace o vydání nových dílů. Inspiraci můžete čerpat z hlavní stránky top podcastů, kde například vítězí Toulky českou minulostí a v seznamu naleznete i pohádky Boženy Němcové, TED konference nebo hudební sety Paul van Dyka – výběr je rozhodně pestrý a potěší každou věkovou skupinu. Další výběry pak naleznete roztříděné do kategorií, od umění, podnikání, zdraví, náboženství až po vědu, technologii a sporty.

Podcasty můžete stahovat offline

Zvolené podcasty můžete poslouchat online, přiřadit si je do fronty nebo je uložit pro offline poslouchání. Aplikace už bohužel neobsahuje ukládání na externí SD kartu – vývojáři krok zdůvodňují funkcionalitou Androidu 6, který mezi externím a interním úložištěm nerozlišuje, funkce však není dostupná ani uživatelům s nižší verzí systému. Pokud by vám v nabídce náhodou chyběl oblíbený podcast, lze jej jednoduše vložit například skrze URL adresu do katalogu.

podcast_icon_headset

Zdarma stovky tisíc podcastů

CastBox toho nabídne opravdu mnoho – malá cena za stovky tisíc podcastů, možnost ukládat offline a bohatou českou knihovnu jsou reklamy v dolním panelu. Kromě toho se dočkáte obsáhlého nastavení přehrávání a ukládání. Odstranění reklam vás přijde na 60 korun.

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)