Aplikace BlackBerry pro všechny Androidy. Zkusíte je?

aplikace_blackberry_ico

Rčení „peklo zamrzlo“ se obecně používá pro situace, kdy se něco naprosto vymkne dosavadním zvyklostem. Dokonale sedí také pro tuto aktualitu: aplikace BlackBerry jsou nyní dostupné pro všechny Androidy, včetně legendárního Hubu. Jediným omezením je zatím nutnost mít verzi 6.0 Marshmallow a vyšší. Vývojáři ale slibují, že tento software bude dostupný i na Androidu 5.x Lollipop.

Od modelu Priv až po aplikace BlackBerry pro Android

Velkým krokem společnosti BlackBerry bylo vydání chytrého telefonu Priv. Tento model dostal do vínku namísto vlastního operačního systému stále úspěšnější Android. Nejednalo se však o čistou, nýbrž upravenou variantu se zvýšeným zabezpečením, které je jednou z často komunikovaných výhod této značky. Součástí byl například bezpečnostní software DTEK, ale též aplikace BlackBerry Hub, která se dá označit za „jeden z důvodů, proč si pořídit BlackBerry.“

Včera však firma překvapila uvolněním aplikace Služby BlackBerry Hub+, kterou si mohou z Obchodu Play stáhnout všichni s Androidem 6.0 a vyšším. Balík obsahuje nástroj BlackBerry Hub Inbox a nepřeberné množství dalších aplikací – například kontakty, kalendář, úkoly, správce hesel a poznámky.

Můžeme spekulovat o tom, zda si společnost mohla dovolit luxus ponechat si své aplikace jen pro svá zařízení. Na jedné straně je příležitost, jak udržet značku BlackBerry ve známosti a povědomí. Původním uživatelům, kteří přešli na Android, tak poskytuje jim dobře známé nástroje pro zvýšení produktivity, zatímco nováčci budou mít možnost vyzkoušet, čím vlastně „ostružinové“ telefony vynikají. Na straně druhé je jistá ztráta exkluzivity. Až dosud byly tyto aplikace výhradně a jen pro telefony BlackBerry.

Aplikace BlackBerry: zdarma s reklamou, nebo plaťte

K nastartování zájmu o BlackBerry Hub+ je připravena 30denní zkušební verze. Po uplynutí tohoto limitu dostane uživatel na výběr mezi příležitostným zobrazováním reklam, nebo paušálem ve výši 0,99 amerických dolarů (asi 24 Kč) za měsíc. Funkce v sadě musí být nainstalovány pomocí řídící aplikace Služby BlackBerry Hub+, ze které si můžete vybrat, které aplikace chcete vyzkoušet.

Jak jsme avizovali na začátku, aplikace je zatím dostupná jen pro Android 6.0 Marshmallow a novější (úspěšně jsme ji nainstalovali na redakční telefon Sony Xperia Z3 s oficiálním testovacím sestavením Androidu N). Protože BlackBerry ale chce uvolnit svůj software opravdu pro všechny, vývojáři již avizovali, že plánují rozšířit dostupnost i na Android 5.0 Lollipop.

Co slibuje aplikace Služby BlackBerry Hub+?

V oficiálním popisku autoři popisují aplikaci jako „základnu, na které jsou vystavěny všechny vaše oblíbené aplikace BlackBerry. Poskytuje vylepšené zabezpečení i vyšší produktivitu.“

Jako hlavní vlastnosti a funkce pak jmenují:

  • Vyhledejte informace o všech aplikacích BlackBerry Hub+.
  • Využijte konzistentnější způsob používání aplikací BlackBerry, včetně společných nabídek, které umožňují otevírat položky v jiných aplikacích BlackBerry.
  • Spravuje data všech aplikací BlackBerry Hub+ a umožňuje zabezpečený a efektivní přístup k vašim nejdůležitějším datům. To zahrnuje logiku synchronizace, která získává vaše data z internetu a bez problému udržuje vaše zařízení aktuální.
  • Díky blogu Inside BlackBerry můžete být první, kdo se dozví o chystaných novinkách.
  • Plně podporuje zavedení aplikace Android for Work, a pokud je to povoleno správcem, podporuje také sjednocení osobních a pracovních zobrazení, přičemž současně zachová jasné rozdělení úložišť dat.
BlackBerry Hub+ Services
BlackBerry Hub+ Services

Zdroje: androidauthority.com, play.google.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)