Aplikace Any.do 4.0: rychlejší synchronizace, kalendář a chytrý asistent

aplikace-anydo-40_ico

Aplikace Any.do je jedním z nejoblíbenějších správců úkolů nejen na Androidu. Poslední aktualizace na verzi 4.0 pro Android a iOS přinesla pěknou porci novinek. Uživatelé se mohou těšit na integrovaný kalendář a synchronizaci v reálném čase. Další zajímavou novinkou je chytrý asistent, postavený na umělé inteligenci. Vývojáři poslední verzi své aplikace věří natolik, že ji v tiskové zprávě označují jako „novou éru produktivity“.

Integrace kalendáře

Vývojáři Any.do mají ve svém portfoliu samostatnou kalendářovou aplikaci s prostým názvem Cal. V tuto chvíli však není jisté, zda po integraci kalendáře do „úkolníčku“ budou v jejím vývoji pokračovat. Kalendář v Any.do nabídne denní, týdenní a měsíční pohled na plánované události. Při plánování nového úkolu pomůže s nalezením volného času. Dle autorů byla implementace kalendáře přirozeným krokem, aby aplikace přinášela vše, co uživatelé od nástroje pro zvýšení produktivity potřebují.

Lepší synchronizace

Druhá novinka: synchronizace v reálném času, není ve skutečnosti až tak nová. Ve verzi 4.0 však autoři překopali synchronizační algoritmus doslova od základu. Nová verze by měla být lepší, jednodušší, robustnější a rychlejší. Reagují tak na požadavky uživatelů, kteří synchronizaci považují za klíčový prvek. V rámci několika sekund by tak všechny nové a upravené položky měly být synchronizovány do všech připojených zařízení.

Aplikace Any.do s chytrým asistentem

Patrně nejzajímavější novinkou je chytrý asistent Any.do Assistant, který přišel vcelku nečekaně. Při své práci využívá informace získané z anonymně zpracovaných dat všech uživatelů této služby. Smyslem jeho existence je pomoci vám s plněním úkolů tak, abyste byli schopni je dokončit v co nejkratším čase. Při zakládání nového úkolu se v poslední verzi v některých případech objevuje plovoucí modrá kruhová ikona. Tou asistent naznačuje, že vám může pomoci. Když na ikonu klepnete, spustí se prostředí podobné chatu, kde můžete specifikovat další podrobnosti.

Takto má fungovat chytrý asistent aplikace Any.do Takto má fungovat chytrý asistent aplikace Any.do

Aplikace Any.do vás také v tomto momentě může spojit s člověkem, který vám s úkolem pomůže. Na rozdíl od plně automatizovaných řešení, jako jsou Siri nebo Asistent Google, Any.do automaticky prohledá váš seznam a označí ty úkoly, které umí provést za vás. Místo toho, abyste se na asistenta museli obracet, vám automaticky nabídne své služby. S ohledem na propojení s externími službami je funkce zatím dostupná pouze v USA a jen na iOS. Brzy by se však měla objevit i na Androidu.

13,4 MB velkou aplikaci můžete zdarma stahovat a instalovat na telefony a tablety s Androidem 4.0 a vyšším. Po více než deseti milionech instalací má tento nástroj pro vyšší produktivitu známku 4,5.

Any.do - To do list & Calendar
Any.do - To do list & Calendar

Zdroje: androidpolice.com, androidcentral.com, any.do.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)