AnTuTu: Nejrychlejším telefonem není Samsung Galaxy S7 ani LG G5

Samsung Galaxy S7 DPI

Známá aplikace s benchmark testy AnTuTu zveřejňuje každého čtvrt roku zajímavé grafy – jedná se o shromážděné údaje od běžných uživatelů, kteří za daný čtvrt rok AnTuTu použijí na změření výkonu svého telefonu nebo tabletu. Výsledkem je tabulka průměrně nejrychlejších smartphonů – za první kvartál tohoto roku však první příčku překvapivě neurval Samsung.

Benchmarky je třeba brát s rezervou, přesto jsou ukazatelem

Od kontroverzních benchmarků jako ukazatelů jednoznačného výkonu smartphonu se v poslední době upouští. I tak je však zajímavé sledovat přetahování top modelů o první příčky. Zveřejněné výsledky se mohou od vašich naměřených čísel lišit – stanovené číslo v tabulce je vždy průměrem všech zaznamenaných měření.

Xiaomi Mi 5 na první příčcce

antutu-benchmarks-q1-2016

Samsung Galaxy S7 Edge porazila čínská vlajková loď Xiaomi. Xiaomi Mi 5 (v AnTuTu benchmarks jako Xiaomi 5) si podalo model se zahnutým displejem o více než 2000 bodů – což však není rozdíl markantní. Třetí příčce vévodí iPhone 6s a v tabulce nalezneme i Huawei Mate 8 či Galaxy Note 5. LG G5 se na seznamu nenachází, bylo totiž oficiálně představeno 1. dubna, který se počítá až do kvartálu následujícího.

1456339202970646988

První smartphone v žebříčku není automaticky nejrychlejší

Pamatujte však, že rychlost telefonu nezávisí jen na jeho hardwarových schopnostech. Výkon se může lišit kus od kusu podle toho, jak se smartphonem uživatel pracuje, co je v zařízení nainstalováno a jaké aplikace běží na pozadí při provádění testu.

Jiný výsledek čeká na zařízení právě vytažené z krabice a otestováno se základním nastavením bez přidání aplikací a jiné skóre čeká na smartphone plný aplikací, přizpůsobení, her a procesy na pozadí zaplněné RAM. Benchmarky jsou pouhým ukazatelem toho, čeho je telefon teoreticky schopen.

 

Co na výsledky AnTuTu říkáte?

Zdroj: androidheadlines.com

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (21)