TOPlist

Angry Birds Epic – 12 užitečných tipů a triků, kterými se řídit

angry_birds_epic_ico

Pokud si užíváte novou hru Angry Birds Epic, nebo teprve chcete začít, rádi bychom se s vámi podělili o pár rad. Tyhle tipy a triky vám pomůžou vylepšit souboje, najít více surovin a rozumně hospodařit s herními penězi.

Angry Birds Epic je nejnovější hra od studia Rovio. Tentokrát se jedná o poměrně povedené RPG plné zábavy, strategie a slušného hraní. Jednou otravnou věcí jsou in-app nákupy, se kterými se setkáte v každém rohu hry, částečně se jim můžete vyhnout, pokud budete hrát mazaně. Pro krátké video a seznámení se hrou navštivte naši Pařbu na Víkend.

angry birds epic boj

  • Na začátku souboje zjistěte jaké útoky a schopnosti mají vaši nepřátelé. Uděláte to tak, že podržíte prst na každém prasátku, čímž zobrazíte jejich vlastnosti. Tuto informaci poté využijete ve svůj prospěch. Například, pokud má některé prasátko schopnost léčit, či oživit své spolubojovníky, měli byste se v prvé řadě zaměřit na něj a poslat ho do věčných lovišť jako prvního.

schopnosti prasat

  • Pokud narazíte na prasátko se speciálními schopnostmi, vyměňte ptáky ve svém týmu, jejich předměty nebo schopnosti. Ve hře totiž nejsou žádné penalizace za zrušení souboje, takže jakmile si myslíte, že protivník je nad vaše síly, vyjeďte ze hry a zvolte ptáky, předměty a jejich schopnosti tak, abyste měli oproti protivníkovi výhodu. Například v Matildině zahradě narazíte na Montyho, ten vypouští otravný kouř. Proto se vyplatí vzít Chucka, navolit u něj bleskové schopnosti a v boji poté využít vysáti energie, čím znemožníte Montymu využívání jeho schopnosti.

Zrušení souboje

  • Dávejte pozor, na jakého z vašich šampionů se nepřítel zaměřuje. Prasátka někdy zobrazují své úmysly v mušce nad hlavou. Využijte této informace a dejte tomu ptákovi nějaký defenzivní bonus, jako je například Chuckům elektrický štít.

hromadný útok, elektrický štít, a prasečí zacílení

  • Pamatujte, že můžete kombinovat a násobit schopnosti vašich opeřenců. Například červený pták může vylepšit atributy týmu pomocí Black power boostu a Matilda může využít léčivou auru. Využívejte takovéto schopnosti zároveň, pro vyšší vylepšení atributů celého týmu.
  • Většina schopnosti vylepšující atributy celého týmu působí na všechny nicméně někdy konkrétní příjemce, na kterého sešlete kouzlo, je zvýhodněn. Například Matyldina léčivá schopnost vyléčí konkrétního příjemce dvojnásobně více než zbytek týmu.
  • Hvězdičky získané na konci kola jsou typické pro sérii Angry Birds, ale v díle Epic jsou samozřejmě počítány jinak, než jste zvyklí. Jsou kalkulovány na základě množství zdraví, které zůstane vašim ptákům po souboji. Proto je důležité co nejvíce rozprášit nepřítele na začátku a léčivé lektvary využívat ke konci.

Angry birds epic zhodnocení

  • Léčivé lektvary jsou užitečné a jejich užíváním neztratíte tah, takže můžete i po vyléčení útočit. Pamatujte, že za jeden tah můžete na jednoho ptáka využit pouze jeden lektvar.
  • Během boje se vám ve hře nabíjí zuřivá čili paprička. Nicméně nabití se nepřenáší mezi koly, tak ji neváhejte využít, jakmile můžete. Své nabití však přenáší mezi jednotlivými vlnami nepřátel, v tomhle případě se třeba vyplatí šetřit si její využití na bosse, který většinou na konci vln přichází.
  • Zapamatujte si, kde jsou takzvané „scavenge“ body na mapě. Denně se totiž doplňují a vy v nich naleznete suroviny a návody pro nové předměty. Proto se na takové místa pravidelně vracejte.

scavenge bod (kámen)

  • Pokud potřebujete více surovin, rozložte staré zbraně a předměty co už nepoužíváte, využitím ikony odpadkového koše. Takto získáte pár surovin za recyklované položky.

recyklace zbraní

  • Jakmile získáte novou úroveň, objeví se v obchodech po cestě nové recepty a předměty, nezapomeňte obchody zpětně navštívit a podívat se co je nového.
  • Velké množství předmětů se dostává pravidelně ve hře do různých slev. Pokud jste tedy odhodlaní do hry investovat nějaké peníze, počkejte si na slevu.

Angry Birds Epic můžete stáhnout na Google Play zdarma. Věříme, že některé tipy se vám budou určitě hodit.

David Zmuda
O Autorovi - David Zmuda

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)