TOPlist

Pro Android Wear hodinky již existuje víc aplikací než pro Google Glass

motorola-moto-360-smartwatch-13-600×337

Není to nic překvapivého, ale určitě je to velmi zajímavé. Tak by se dalo shrnout sdělení v nadpisu. Systém Android Wear pro wearables zařízení, jako jsou chytré hodinky, překonal v počtu dostupných aplikací Google Glass. Když si vezmeme, že Google Glass už jsou s námi nějaký pátek a Android Wear sotva pár týdnů, tak tento fakt nevyznívá pro chytré brýle úplně pozitivně.

google-mapy-android-wear

Důvody, proč je pro Android Wear více aplikací než pro Google Glass, již tak překvapivé nejsou. Chytré hodinky jsou momentálně hodně populárním zbožím, o které má zájem široká veřejnost, zatímco chytré brýle jsou ještě stále hi-tech výstřelkem budoucnosti a jejich používání v praxi je omezeno tím, že se stále jedná o vývojářskou edici. Právě fakt, že Google Glass jsou stále v betě, příliš developerů neláká. Navíc do Glass musí investovat 1 500 dolarů.

google glass 5

Sečteno podtrženo, Android Wear za svou krátkou existenci prokázal poměrně velkou životaschopnost. Kde jsou uživatelé, tam jsou vývojáři a tím pádem i aplikace. Určitě mi dáte zapravdu, že čím více aplikací, tím lépe. Nikdo nechce používat platformu, pro kterou se takřka nevyvíjí nic nového. Naopak Google Glass se zatím nacházejí v začarovaném kruhu. Málo aplikací > málo uživatelů > málo vývojářů. Nikdo však neříká, že to tak bude i do budoucna. Přeci jenom Google Glass jsou stále ve vývoji, zatímco hodinky s Android Wear si už můžete pořídit.

Zdroj: AC.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)