TOPlist

Android Wear čeká na aktualizaci, ciferníky budou ještě chytřejší

lg-watch-urbane-moto-360

Chytré hodinky sice v poslední době nabývají na popularitě, nicméně co se týče zejména hodinek s operačním systémem Android Wear, nejsou jejich prodejní čísla určitě taková, jaká by rádi viděli výrobci či samotný Google. Hodinky s tímto operačním systémem tak stále zůstávají spíše raritou, než elektronikou, se kterou bychom se běžně setkávali dnes a denně. Google to však s Android Wear rozhodně nehodlá vzdát a přináší jednu aktualizaci za druhou. Ta nejnovější by dle informací serveru Phandroid měla přinést především interaktivní ciferníky či vylepšení komunikace mezi hodinkami a telefonem.

Nově se po jednom „tapnutí“ na displej nespustí hlasový asistent Google Now, ale toto gesto bude použito k vyvolání změn na ciferníku hodinek. Vznikne tak forma interaktivních ciferníků, kdy bude uživatel schopen snadno přepínat například režimy zobrazení počasí či otevření aplikace, na kterou bude například odkazovat tlačítko na ciferníku. Tuto funkci sice již podporuje řada ciferníků z Google Play, nicméně  ty využívají neoficiální hack, ale od této aktualizace by se mělo jednat o nativní funkci systému.

Android_Wear_Interative_Watchfaces_2

Android_Wear_Interative_Watchfaces_3

Android_Wear_Interative_Watchfaces_4

Další novinka v připravované aktualizaci by pak měla uživatelům Android Wear hodinek umožnit posílat si mezi svými hodinkami různé nálepky, emotikony nebo rovnou zprávy.

Zda však Google s těmito novými funkcemi pro Android Wear skutečně příjde, nebo jestli nás překvapí něčím úplně jiným, si budeme muset počkat až do srpna, kdy by měla být tato aktualizace uvolněna.

Používáte hodinky s Android Wear či jiné chytré hodinky?

 

Zdroj: Phandroid.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)