TOPlist

Kolik vydělává Android? Googlu se moc chlubit nechtělo

google-android

Zamysleli jste se někdy nad tím, kolik obrovský projekt s názvem Android přináší Googlu do kasičky? Vzhledem k faktu, že mezi mobilními operačními systémy je Android v rozšířenosti jasnou jedničkou, předpokládáme nemalé sumy. Tipnete si?

Google zisky OS Android zveřejňovat nechtěl

Ačkoli se každá společnost ráda chlubí svou velikostí a zisky, Google samotný zveřejňovat citlivá čísla rozhodně neměl v plánu. Data byla zveřejněna právníkem firmy Oracle, se kterou má Google posledních pár let rozepře ohledně v Androidu neoprávněného užívání Javy.

5 způsobů jak na fup android internet

Čísla poněkud překvapila

Od svého vzniku vydělal operační systém Googlu bezmála 31 miliard dolarů (771 miliard korun), přičemž čistý zisk čítá 22 miliard dolarů (547 miliard korun). Proč se kvůli zveřejněným údajům Google tolik čertí? Je to totiž vůbec poprvé, kdy byla odhalena čísla pouze pro konkrétní divizi a nikoli pro Google jako celek. Čísla překvapivě nejsou tak vysoká, jak bychom čekali. Za celou svou existenci vydělal projekt Android Googlu zhruba tolik, kolik činí za jedno čtvrtletí zisk společnosti jako celku.

Čekali jste vyšší čísla? Dejte nám vědět do komentářů.

Zdroj: AA.

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)