Android Silver: První zařízení od LG se 64bitovým procesorem

Android silver

Je to jakoby vám někdo dal vybrat mezi dobrou a špatnou zprávou. Ta špatná zpráva je, že řada Nexus se tento rok dost možná již o další model nerozšíří a Google na ni zcela zapomene. Ta dobrá, projekt Android Silver, který má právě řadu Nexus nahradit, přijde v únoru roku 2015.

Android silver

Twitter účet @evleak přišel s tvrzením, že Nexus 6 možná vůbec nebude, ba dokonce se na něm vůbec nepracuje a veškeré informace ve spojitosti s HTC, který měl tento model vyrábět, byly pouhými nepravdivými spekulacemi. Naopak řada Android Silver, coby nástupce řady Nexus, by měla mezi nás zavítat již v únoru příštího roku. Android Silver by měl skloubit high-end výbavu, čistý Android, velmi strohou výbavu aplikací a samozřejmě nějakého výrobce, který by zařízení vyrobil. Na toto místo se podle spekulací prozatím tlačí Motorola a LG, přičemž právě druhý zmiňovaný by měl podle @evleaks vyrobit jeden z prvních modelů této nové řady s procesorem Qualcomm MSM8994, který je založen na 64bitové architektuře.

Ačkoliv Google prozatím nepotvrdil ani příchod nové řady Android Silver, je pravděpodobné, že se tak doopravdy stane, protože @evleaks patří mezí důvěryhodné zdroje. Čeká nás tak nejspíše konec řady Nexus a příchod top telefonů a tabletů s čistým Androidem. Google prý také plánuje vytvořit speciální prodejny, školený personál, asistenční Hangouts služby a nebo zapůjčení si jiného telefonu v případě, že ten váš bude rozbitý. To vše v rámci programu Android Silver. Zatím však jen pro USA.

Těšíte se na řadu Android Silver?

Zdroj: androidpolice, @evleaks.

Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)