Android One v Indii – první telefon oficiálně představen

Android One

Na akci Google I/O, která proběhla před několika měsíci v americkém San Franciscu, byl představen zcela nový projekt Android One. Jedná se o nízkonákladovou výrobu mobilních telefonů pro rozvojové trhy s tím, že bude do jisté míry standardizován hardware. Google tak bude moci velmi jednoduše aktualizovat tato mobilní zařízení na nejnovější systém Android. Nyní byl projekt oficiálně představen v Indii.

Android_One_head

Se společností Google se v Indii rozhodly spolupracovat tři místní firmy – Micromax, Karbonn a Spice Mobiles. Všechny tři společnosti dnes ráno představili svůj první nízkonákladový mobilní telefon. Jako příklad lze uvést zařízení společnosti Karbonn, které nese název „Sparkle V Red“.

Android One

Sparkle V Red přijde na trh s podporou dvou SIM karet, 4,5palcovým displejem s rozlišením 480 x 854 pixelů, 5MPx zadní kamerou a 1GB pamětí RAM. Hlavní lákadlo je také vždy aktuální systém Android, jehož aktualizaci bude zajišťovat sám Google. Lákavá je také cena, toto zařízení bude v Indii dostupné za 6399 rupií, což je v přepočtu přibližně 2100 Kč.

V Indii je v tento okamžik dostupných mnoho levných zařízení, které běží na operačním systému Android. Nevýhodou je ale nedostupnost aktualizací systému na nejnovější verzi. Právě problém s aktualizacemi by mohl projekt Android One řešit.

Má podle vás Android One v rozvojových zemích smysl?

Zdroj: Engadget.

Chcete se stát součástí největší Android akce u nás a vyzkoušet si ta nejnovější zařízení z našeho i zahraničního trhu? Registrujte se na Android RoadShow 2014.
registrace roadshow

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)