TOPlist

Android N Developer Preview by mohl být dostupný i mimo Nexusy

android_n_ico

V současné době víme, že Developer Preview nejnovějších verzí Androida jsou dostupné vždy jen pro několik posledních zařízení Nexus. Jinak tomu zatím není ani v případě současně vyvíjené verze – Android N. Leccos by se ale mohlo brzy změnit a peklo by tak mohlo podruhé zamrznout.

Současný Android N oficiálně i jinde než na Nexusu?

Google se totiž snaží expandovat testování i k OEM partnerům a výrobcům. Nikoho by to vlastně ani nenapadlo, nebýt uživatele FUNExtreme z Redditu, který se rozhodl projít zdrojový kód webových stránek vývojářského náhledu Androidu N. Krátký text v kódu sekce „Novinky“ naznačuje, že v budoucnu bude více zařízení, na kterých budeme moci Android N testovat.

android n preview-OEM

Jak už je u podobných objevů zvykem, nejlepší bude počkat si na oficiální vyjádření někoho z Googlu nebo v lepším případě někoho z konkrétních výrobců. Nicméně vyhlídky na testování Developer Previews na sériových zařízeních různých značek a modelů jsou rozhodně hodně zajímavé. Nebo si myslíte, že by vývojářských náhledů výrobci využili ke svému vlastnímu testování a už ty by obsahovaly jejich grafické nadstavby?

Chtěli byste například na svém telefonu zkusit omrknout novou verzi Androida ještě před tím, než ji výrobce přeupraví a vydá oficiálně?

Zdroj: AC

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)