Android Market překoná v létě Apple App Store v počtu aplikací

obchod google play hlavni

Fakt, že Android postupně dobývá svět, asi nebude pro naše čtenáře žádnou novinkou. Dnes tu máme další důkaz, že je tento operační systém na dobré cestě. Výzkumy firem Distimo a research2guidance předpovídají, že Android Market předběhne během následujících několika měsíců konkurenční Apple App Store v počtu aplikací.

Distimo tvrdí, že Android Market překoná App Store do konce července, zatímco research2guidance předpovídá, že tohoto čísla bude dosaženo v srpnu. Zprávy jsou založeny na sledování počtu nově přidávaných aplikací – v dubnu vývojáři publikovali na Marketu 28 000 novinek, zatímco App Store nabídl ve stejném období jen 11 000 nových programů. V úvahu je také nutné brát skutečnost, že tempo růstu Marketu se nadále zvyšuje.

Android Market překoná App Store. Otázkou je jen kdy...

Android Market překoná App Store. Otázkou je jen kdy...

Překonání „tržiště s aplikacemi“ od Applu bude samozřejmě pro Android významným mezníkem. Stát se platformou s nejvíce aplikacemi nebyl a není nijak snadný úkol, zvlášť když Android zahájil své tažení zhruba o rok později než Apple. Stáváme se tak svědky něčeho, co bylo ještě loni považováno za nemožné.

Zdroje: Android and Me a TechCrunch

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)