Android GO je nová speciální platforma pro levné telefony

Android GO

V zahraničí se nabízí telefony z řady Android One, které se vyznačují velmi nízkou cenou. Google nyní představil softwarovou část s názvem Android Go, která je určena především pro zařízení, které mají méně než 1GB RAM. Čím se bude tato platforma lišit?

Android GO má tři hlavní části

První část se týká samotného operačního systému Android, u kterého došlo k přepracování runtime knihoven. Díky tomu by měl být méně náročný a rychlejší než klasický systém. Dále se přepracovaly aplikace, které spadají do Google Apps. Ty jsou navrženy tak, aby využívaly méně dat. Společnost ukázala aplikace jako je Youtube GO.

android-go

Připravuje se také program pro vývojáře, kteří budou moct zařadit své aplikace do sekce Android GO v Google Play. V ní se budou nacházet aplikace, které jsou připravené pro levné telefony. Aby se aplikace do této sekce dostala, musí obsahovat užitečný offline režim, nesmí mít více jak 10 MB a nesmí také být příliš náročná na procesor.

Změny jsou určené hlavně pro rozvíjející se trhy, kde chce Google rozšířit chytré telefony. Nicméně o podobné nenáročné aplikace je zájem po celém světě. Můžeme to vidět například u Lite aplikací od Facebooku, které jsou hodně oblíbené.

Těšíte se na aplikace z platformy Android GO?

Zdroj: phandroid.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)