Android dominuje trhu smartphonů, nyní si připsal rekord

Android dominuje

Google si připsal další rekord, operační systém Android dominuje trhu smartphonů stále více. Ve třetím čtvrtletí je Android v globálním měřítku celkem v 87,5 procentech zařízení. Bylo to způsobena hlavně dvěma faktory.

Android dominuje, jediným konkurentem je Apple

Jinak by se to taky dalo říct, že téměř devět chytrých telefonů z desíti, funguje na operačním systému Android. Za stejné období oproti minulému roku bylo dodáno 328,6 milionu smartphonů s Androidem, což je o 10,3 procent více.

android vs apple

Apple se naopak dostal na 45,5 milionů dodaných iPhonů, což je o 5,2 procenta méně, než ve stejném období v minulém roce. Jedním z důvodů je také to, že iPhone 7 se prodával v posledním čtvrtletí jen chvíli, takže prodeje moc nestouply. Ve čtvrtém čtvrtletí budou pravděpodobně čísla vyšší.

Ostatní mobilní systémy jako BlackBerry OS10, Windows 10, nebo Tizen, už z trhu téměř vymizely. Společně tvoří jen 0,3 procenta z celkového trhu se smartphony. Velký nárůst Androidu se přičítá hlavně vzestupem čínských výrobců, kteří tvoří jeden Android telefon za druhým.

Myslíte si, že bude v budoucnu Android svou pozici nadále vylepšovat?

Zdroj: cnbc.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)