Android Device Manager – strejda Google tě najde!

smallergoogle1

Stává se vám často, že zapomenete svůj telefon na nějakém místě a později ho nemůžete najít? Znáte ty úmorné minuty hledání, přitom vůbec nevíte, jestli je telefon doma? Existuje opravdu mnoho služeb, které vám váš telefon pomohou odhalit a dovedou vás přímo až k němu. Někdy se však stane, že telefon ztratíte a někdo vám ho ukradne. Vy v něm ale máte důležitá osobní data. I pro tento případ je zde mnoho aplikací, které jistě pomohou. Kdo však tyto služby doposud nenabízí je společnost Google, ale to se brzy změní. Google nechce být pozadu a později tento měsíc přijde s novou službou, která ponese název Android Device Manager. A co vlastně bude nabízet?

Vyhledání mobilního zařízení:

  • Možnost prozvonění telefonu na maximální hlasitost
  • Vyhledat telefon na mapě

Bezpečnost mobilního zařízení:

  • Vymazání veškerého obsahu z telefonu

Služba bude dostupná v pozdější fázi tohoto měsíce a je určena pro všechna zařízení se systémem Android 2.2+ . Kromě vlastnictví Android telefonu bude potřeba přihlášení přes Google účet. Spolu s webovou službou přijde také aplikace, díky které budete moci jednoduše vyhledat ostatní zařízení.

blogpost

Nadchla vás novinka od Googlu? Používáte již něco podobného od jiné společnosti?

Zdroj: Official Android Blog

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (20)