Nejnovější Android aplikace z Google Play #44 – tvorba filtrů, uspávání aplikací pro větší výdrž baterie a další

hlavni

Jako první nás dnes čeká skvělá a hlavně jednoduchá aplikace pro úpravu fotografií a tvoření vlastních filtrů – Mix by Camera360. Následuje nejotravnější budík na Google Play, který vás zaručeně probudí – Alarmy. Třetí aplikací je Your Tube Downloader pro stahování videí a zvukových stop z portálu YouTube. Předposlední aplikace Unlock Tracker spočítá, kolikrát denně si odemknete svůj telefon. Na závěr jsme vybrali aplikaci Greenify, resp. její nejnovější update, který umožňuje aktivaci automatické hibernace aplikací bez rootu. To vše ve dnešním díle seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play.

Mix by Camera360

Je výborná aplikace pro úpravu fotografií a vytváření vlastních filtrů. S aplikací Mix můžete u vašich fotek upravovat téměř vše, co vás napadne. Ať už se jedná o saturaci, kontrast, expozici nebo o přidávání rozmanitých filtrů, to vše Mix hravě zvládne. Nejzajímavější funkcí je vytvoření filtru podle svých představ. Ten po jeho uložení a pojmenování můžete aplikovat na jakoukoli další fotografii. Aplikace nabízí opravdu velmi jednoduché rozhraní, díky kterému pro vás bude úprava fotek hračkou. Při úpravě fotografií můžete kdykoli přiložit prst na upravovanou fotografii, čímž zobrazíte její původní stav (bez úprav).

Mix by camera360 1

Alarmy

Podle vývojářů této aplikace se jedná o nejotravnější budík na Google Play. Kromě funkce klasického budíku, který můžete zaklapnout zatřesením telefonu, nebo jednoduchým potvrzením, můžete zvolit zcela unikátní způsob jeho vypnutí. V nastavení budíku si vytvoříte fotografii, kterou musíte vyfotit pro zastavení zvonění. Nejčastěji by se mělo jednat o fotku vaší koupelny, kuchyně, zkrátka jakékoli místnosti vašeho bytu (samozřejmě kromě pokoje, kde se probouzíte :)). Když ráno začne budík zvonit, jediným způsobem, jak ho vypnout, je vstát a jít tu zatracenou koupelnu vyfotit. Jinak si ten proklatý budík prostě nedá a nedá pokoj.

Alarmy 1

Alarmy - Alarm Clock & Sleep
Alarmy - Alarm Clock & Sleep

Your Tube Downloader

Je spolehlivá aplikace pro stahování videí či pouze MP3 ze serveru YouTube. Vyhledávání videí je přitom velmi jednoduché, ostatně stejné, jako při běžném vyhledávání na YouTube. Stačí pouze zadat jméno interpreta, písně, traileru, zkrátka čehokoliv, co YouTube nabízí a stisknout tlačítko pro vyhledávání. Abyste si byli jisti, že se opravdu chystáte stáhnout správný klip/písničku, můžete si nejprve pustit ukázku. Když se rozhodnete stáhnout pouze MP3, stačí stisknout tlačítko Download. Pokud byste chtěli stáhnout celé video, dostanete na výběr, zda jej chcete buďto v nízké, nebo vysoké kvalitě.

Your Tube Downloader 1

7741f71851387ce87860d1b812da4f03?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Unlock Tracker

Chcete zjistit, jak moc jste závislí na vašem mobilním telefonu? V tom případě si neváhejte nainstalovat aplikaci Unlock Tracker. Po její instalaci a spuštění se začne počítat, kolikrát za den jste si odemknul/a vaše zařízení. Průměrný člověk s chytrým telefonem údajně odemkne telefon 110 krát denně, což není zrovna málo. Patříte mezi průměr, či nadprůměr? Nebo máte to štěstí a takových hodnot, jako je +-110 ani zdaleka nedosahujete? Aplikace kromě počítání dokáže zobrazit čas, kdy došlo k poslednímu odemknutí a také umí zobrazit historii odemknutí.

Unlock Tracker 1

940e5638364c532893a000efff32952f?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Greenify

Greenify je aplikace, která je na Google Play už nějaký ten pátek. Díky této aplikaci můžete docílit toho, aby se váš telefon i po delším užívání (a po instalaci spousty aplikací) nezasekával a zbytečně nevybíjel baterii. Dokáže totiž uvést aplikace do stavu hibernace – s Rootnutými telefony dokonce automaticky. Vývojáři této aplikace v nejnovější aktualizaci dokázali něco, na co většina lidí velmi dlouho čekala – nyní lze aktivovat mód automatické hibernace i na telefonech bez Rootu. Abyste tuto funkci na vašem telefonu nastavili, musíte přes aplikaci najet do Experimentálních funkcí, kde je zapotřebí ji povolit.

Greenify 1

Greenify
Greenify

 

Odkazy na poslední díly seriálu „Nejnovější Android aplikace z Google Play“

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (21)