Nejnovější Android aplikace z Google Play #87 – zámek aplikací, Office, notifikace a další

android aplikace 87

Pojďme pondělní ráno rozveselit nášupem nových Android aplikací. Jako první si představíme pomůcku na zamykání jednotlivých aplikací na heslo či vzor, připomeneme si Office aplikace od Microsoftu, vylepšíme notifikace v systému Lollipop a 87. díl seriálu zakončíme spouštěčem aplikací Rovers Floating Launcher.

1) Hexlock

Android v základní podobě neumí zamykat jednotlivé aplikace tak, aby k nim měl přístup pouze uživatel znající heslo či vzor. Tento nešvar lze ale velmi snadno vyřešit aplikací Hexlock, která umožní zajistit aplikace heslem či vzorem, zvládá více nastavitelných profilů, které se dokonce umí automaticky aktivovat po připojení na zadanou Wi-Fi síť. Základní verze je k dispozici zdarma, odstranění reklam vás pak přijde na 33 Kč.

Hexlock App Lock & Photo Vault
Hexlock App Lock & Photo Vault

2) Microsoft Word, Excel a Powerpoint

V minulém týdnu jsme se dočkali velmi důležité novinky – Microsoft uvolnil své nejznámější aplikace Office pro Android pro všechny uživatele. Nově tak mohou uživatelé mobilních telefonů upravovat tabulky v Excelu, dokumenty ve Wordu či tvořit prezentace v Powerpointu kdekoliv na cestách. Jednotlivé aplikace jsou k dispozici zcela zdarma, není nutné ani předplatné Office365, budete nicméně ošizeni o některé funkce (sledování změn, vlastní zápatí apod.).

Microsoft Word: Edit Documents
Microsoft Word: Edit Documents
Microsoft Excel: Spreadsheets
Microsoft Excel: Spreadsheets
Microsoft PowerPoint
Microsoft PowerPoint

3) Ticklr

Nejste spokojeni s tím, jak Lollipop zobrazuje jednotlivá upozornění? Nepřišli jste na chuť head-up notifikacím? Ticklr by mohl být aplikací, která vás zaujme. Přenese totiž veškerá upozornění nerušeně do notifikační lišty, v placené verzi si navíc budete moci nastavit také vlastní barvy pro jednotlivé aplikace. Podobný výběr platí i  v případě aktivace upozornění – sami si můžete zvolit, která aplikace bude Ticklr využívat.

Ticklr - Ticker notifications
Ticklr - Ticker notifications

4) Rovers Floating Launcher

Poslední aplikace našeho výběru usnadní práci s mobilním telefonem tak, že vám nabídne používané aplikace vždy po ruce. Po instalaci se na domácí obrazovce a následně ve všech aplikacích zobrazí nenápadná ikonka, pomocí které lze vysunout menu s předvolenými spouštěči aplikací či akcí. Tuto ikonku lze navíc prstem libovolně přesouvat po displeji tak, aby vás žádným způsobem nerušila.

Rovers Floating Launcher
Rovers Floating Launcher

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)