Nejnovější Android aplikace z Google Play #84 – skenování do PDF, vylepšené kukátko a další

android aplikace 84

Další pondělní nálož aplikací přichází. Dnes si představíme skenování do PDF pomocí Android aplikace Office Lense, proměníme běžné kukátko ve dveřích v displej pomocí DoorViewer Security Camera a vypneme vysouvací notifikace v Lollipopu díky aplikaci HeadsOff. Na závěr potěšíme také sportovně aktivní uživatele, kteří si mohou procvičit své nohy s aplikací Runtastic Leg Workout Trainer.

Office Lens

Společnost Microsoft přidává na Google Play oficiální aplikaci pro skenování dokumentů a jejich digitalizaci. Skvěle se hodí pro skenování poznámek, prezentací, vizitek, ale také třeba stvrzenek či účtů. Tato Android aplikace navíc obrázky ořízne, vylepší a text díky OCR převede do digitální podoby (bude možné v něm vyhledávat). Dokumenty lze ihned exportovat do PDF souborů.

Microsoft Lens - PDF Scanner
Microsoft Lens - PDF Scanner

DoorViewer Security Camera

Spousta z nás jistě bydlí v bytě, který je vybaven vchodovými dveřmi s kukátkem. Díky této šikovné aplikaci a mobilnímu telefonu lze kukátko vylepšit! Mobilní telefon stačí přichytit na dveře tak, aby čočka fotoaparátu směřovala skrz kukátko. Na displeji je pak i z větší dálky vidět, kdo se za dveřmi nachází. Aplikace dokáže videa také zaznamenávat, což se může hodit v případě častých „nehod“ za vašimi dveřmi. Aplikace běží v 3denním zkušebním režimu, plnou verzi lze poté zakoupit za 27 Kč.

DoorViewer – Security Camera

DoorViewer - Security Camera

DoorViewer Security Camera
DoorViewer Security Camera

Runtastic Leg Workout Trainer

Společnost Runtastic stojí za velmi známým sport trackerem, který nám pomáhá při snímání a analýze našeho sportovního klání. Novou aplikací od této společnosti je Leg Workout Trainer, který pomůže procvičit především svaly na nohou. Tato aplikace v sobě ukrývá návody, počítadlo, cvičební plány i názorné ukázky cviků. Základní verzi zdarma lze za 100 Kč povýšit o 3 tréninkové úrovně, 50 tipů každý den či třeba odstranění reklam.

Runtastic Leg Trainer - Workouts & Exercises
Runtastic Leg Trainer - Workouts & Exercises

HeadsOff

Systém Android Lollipop přinesl nový způsob oznámení notifikací, které se vysouvají z horní lišty. Ačkoliv většina uživatelů tento způsob vítá, jistě se najdou i tací, kteří by se bez této „fičury“ obešli. Právě pro ty je tu Android aplikace HeadsOff, která tuto funkci deaktivuje. V plné verzi, kterou lze zakoupit za 50 Kč, si dokonce můžete vybrat libovolné aplikace, které budou a které nebudou tento způsob oznámení používat.

HeadsOff (Android 5.0)
HeadsOff (Android 5.0)

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)