Nejnovější Android aplikace z Google Play #82 – Hexy Launcher, užitečné upomínky a další

android aplikace 82

Jaké Android aplikace to budou dnes? Jako první si představíme velmi zajímavý a hlavně netradiční launcher – Hexy Launcher, který rozdělí vaše ikony do šestiúhelníkového pole. Následovat bude užitečná aplikace Randomly RemindMe, která zvládá vytvářet podrobné poznámky a upozorňovat vás v náhodných intervalech. Třetím tipem je doplněk Facebook Messengeru – Doodle for Messenger umožňující kreslit na displej a vaše výtvory následně posílat přátelům. Na závěr si představíme Notifidgets, jenž dokáže zobrazovat widgety ve vaší notifikační liště.

Hexy Launcher

Již delší dobu jsme v seriálu Nejnovější Android aplikace v Google Play neměli launcher, což se s dnešním dílem mění. Hexy Launcher navíc nepatří mezi úplnou klasiku, neboť k uživatelskému rozhraní přistupuje zcela odlišným způsobem, než můžeme vidět u konkurenčních aplikací. Tento launcher naaranžuje vaše ikony do šestiúhelníkové mřížky. Uvnitř každého šestiúhelníku se nachází jedna aplikace. K jejich celkovému rozmístění na ploše dochází automaticky. Uprostřed mřížky se ovšem nachází zvýrazněné pole, které vám servíruje aplikace podle četnosti jejich užívání. V Hexy Launcheru si můžete vybrat z 2 typů zobrazení – klasického a sekundárního, který zobrazuje aplikace podle abecedy. Vaše aplikace  lze skrze horní lištu rovněž vyhledávat.

Hexy Launcher
Hexy Launcher

Randomly RemindMe

Aplikace Randomly RemindMe slouží k vytváření upozornění během vybraných časových intervalů. U každé upomínky lze nastavit, kolikrát za den vás má telefon upozornit. U jednotlivých upozornění buďto nastavíte specifický čas, nebo se necháte upozornit v náhodných časových intervalech. U každé vaší poznámky/úkolu či aktivity lze upravovat její titulek, obsah, opakování dle dnů, zvuk notifikace, vibrace, barvu LED diody a ikonu. Ať už se necháte upozorňovat na dodržování pravidelného pitného režimu, nebo se necháte vyzvat k přerušení nekonečného vysedávání u počítače, Randomly RemindMe se vám může rozhodně hodit.

Randomly RemindMe
Randomly RemindMe

Doodle For Messenger

Od té doby, co Facebook zpřístupnil integraci nových služeb do chatovací aplikace Messenger, vychází pro ní jedna doplňková aplikace za druhou. Doodle For Messenger vám umožní kreslit na displej a vaše výtvory posléze zasílat facebookovým přátelům. Kreslit lze buďto na prázdnou plochu, nebo na obrázky/fotky vaší galerie. Při kreslení lze využívat paletu 12 barev a posuvník pro regulaci velikosti štětce. Pokud se vám nepodaří nakreslit to, co jste původně zamýšleli, můžete v horní liště využít tlačítka pro smazání celého obrázku či vrácení jednotlivých kroků při malování. Vaše malůvky můžete kromě posílání přátelům přes Messenger také sdílet prostřednictvím ostatních kanálů, jako například e-mail, WhatsApp apod.

Doodle for Messenger
Doodle for Messenger

Notifidgets

Notifidgets dokáže zobrazit widgety v notifikační liště u některých zařízení s Androidem 5.0. Sami vývojáři v popisku aplikace na Google Play uvádí, že ne u všech zařízení se na zamykací obrazovce widgety rozbalí. Nám aplikace na tabletu Nvidia Shield fungovala bez problémů. Když už aplikaci navolíte, jaké widgety chcete v notifikační liště zobrazovat, na zamykací obrazovce stačí z pole „Notifidgets“ táhnout prstem směrem dolů, čímž rozbalíte nabídku vašich widgetů, mezi nimiž lze listovat šipkami ve spodní straně. V nastavení aplikace lze u jednotlivých widgetů měnit jejich velikost, účty (například jaký Google účet na Gmailu chcete ve widgetu zobrazovat) a samozřejmě také přidávat nové widgety.

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)