Nejnovější Android aplikace z Google Play #78 – spotřeba mobilních dat, seznam kontaktů a další

Android aplikace hlavní

Tak jaké Android aplikace to budou dnes? Jako první si představíme užitečný nástroj společnosti Qualcomm pro měření využití procesoru, mobilních dat a spousty dalšího v aplikaci Trepn Profiler. Následovat bude Dialer Ready, který v nedávné době obdržel aktualizaci na verzi 2.0 přinášející Material design a další užitečné funkce. S třetí aplikací Overam lze upravovat fotografie s využitím geometrických tvarů a na závěr si představíme aplikaci Castro, která dokáže zobrazit podrobné parametry vašeho zařízení. To vše v dnešním díle seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play 78.

Trepn Profiler

Trepn Profiler je aplikace společnosti Qualcomm, která obsahuje 6 zajímavých testovacích profilů. Lze s ní například měřit využití či frekvenci vašeho procesoru – to vše v reálném čase. Zaznamenané výsledky si můžete prohlížet v přehledných grafech. Zajímavou funkcí z hlediska kontroly aktivity procesoru je sledování jeho využití – taktéž v reálném čase. Po aktivaci této funkce se na obrazovce objeví plovoucí okénka s frekvencemi jednotlivých jader. Vy poté můžete pouštět různé aplikace, abyste si udělali přehled o tom, k jakému využití procesoru vlastně dochází. Trepn Profiler je také užitečný pomocník v případě, že vám některá z aplikací konzumuje přílišné množství mobilních dat. Jeden z profilů totiž dokáže identifikovat největší „žrouty“ Wi-Fi a mobilních dat. Zpočátku jsme předpokládali, že aplikace z dílen Qualcommu bude fungovat pouze na jejich procesorech. Trepn Profiler je ovšem kompatibilní nejen se Snapdragony, ale rovněž i procesory Exynos, MediaTek a Tegra.

Ready Contact List

Skvělý Dialer Ready sice nepatří mezi nejnovější kousky, nicméně nedávný update na verzi 2.0 jej díky kompletnímu redesignu proměnil ve zcela novou aplikaci. Ready je opravdu povedený Dialer s působivými grafickými efekty a velmi sympatickým rozhraním. S tímto Dialerem můžete při příchozích hovorech (dříve než je přijmete) scrollovat dolů a informovat se o veškerých událostech (hovory, sms) týkajících se volající osoby. Pokud hovor odmítnete, vyskočí vám na displeji několik oken pro rychlou odpověď prostřednictvím SMS, emailu apod. Nová verze rovněž přináší integraci aplikací třetích stran, lze tedy jednoduše posílat zprávy (či volat) přes WhatsApp, Viber či Messenger, a to přímo ze seznamu kontaktů Ready.

Ready Contacts + Dialer
Ready Contacts + Dialer

Overam

Overam lze zařadit k aplikacím s pokročilými možnostmi úprav fotografií. Většina úprav je založena na geometrických tvarech, které do pořízených fotografií vkládáte a následně je přetváříte dle libosti. Aplikace nabízí spoustu zajímavých efektů, skrze něž lze například rozostřit prostor v geometrickém útvaru, nebo jeho okolí. Overam obsahuje přes 200 těchto útvarů, 5 typů rozostření fotografie (Blur), 20 aplikovatelných filtrů a několik dalších možností. Pro ukázku, jak můžou výsledné fotografie po úpravě aplikací Overam vypadat, si prohlédněte galerii níže.

Overam -Geometry & Photography
Overam -Geometry & Photography

Castro

Chtěli byste znát veškeré podrobné parametry vašeho zařízení? Pak neváhejte vyzkoušet aplikaci Castro. Ta vám v několika přehledných kategoriích vypíše vše, co potřebujete o vašem telefonu/tabletu vědět. Aplikace Castro nabídne graficky přívětivé a hlavně jednoduché rozhraní s náznaky Material designu. Po spuštění aplikace se zobrazí základní informace o zařízení, jako například jeho název, výrobce, verze OS, IMEI apod. Rozkliknutím menu (vlevo nahoře) se aktivuje vysouvací nabídka s dalšími kategoriemi. K prozkoumání jsou zde kategorie – CPU, Kernel, Baterie, Paměť, Síť a Fotoaparát.

castro Android aplikace

Castro - system info
Castro - system info

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)