Nejnovější Android aplikace z Google Play #41 – schování softwarových tlačítek bez Rootu, popisky obrázků a další

41 uvodni

Se dnešní první aplikací GMD Full Screen Immersive Mode budete moct schovávat vaši softwarovou navigační lištu bez rootnutého telefonu. Následuje aplikace Unclouded pro jednoduchou správu vašich cloudových účtů. S aplikací Over pak můžete obrázkům přidávat popisky a nálepky. Předposlední aplikace Last App Switcher zrychlí přecházení mezi aplikacemi. Na závěr jsme pro vás vybrali Convoto pro převod jednotek. To vše ve dnešním dílu seriálu Nejnovější Android aplikace z obchodu Google Play.

GMD Full Screen Immersive Mode

Tato aplikace potěší všechny uživatele, kteří vlastní telefon s navigační (softwarovou) lištou. Sami dobře víte, že navigační lišta může zabírat poměrně velkou část vašeho displeje. Většina her a aplikací navíc není optimalizována tak, aby navigační lištu automaticky skryla. Proto se běžně stává, že hrajete hru a na kraji obrazovky vám „trčí“ otravná lišta. Tento „problém“ šel doposud vyřešit rootováním telefonu a instalací příslušné aplikace, nebo módu, který dokázal lištu skrýt. Nyní vyšla nová aplikace, jež umožní skrytí vaší navigační lišty i bez Rootu. Funguje pouze na telefonech s operačním systémem Android 4.4+. Skrytí vaší lišty můžete nastavit buďto automaticky (po určitém časovém intervalu), nebo manuálně. V nastavení lze dokonce nadefinovat aplikace, po jejichž spuštění se lišta automaticky skryje. Základní verze této aplikace je zdarma. Některé funkce jsou ovšem použitelné pouze v Pro verzi za cca 50 Kč.

GMD Full Screen Immersive Mode 1

GMD Full Screen Immersive Mode
GMD Full Screen Immersive Mode

Unclouded

Unclouded je skvělá aplikace pro správu vašich cloudových účtů Google Disku a Dropboxu. Aplikace nabízí velmi sympatický design, povedené animace a spoustu funkcí. Ve vašem cloudovém úložišti můžete vyhledávat duplicitní soubory, nahlížet do vašich souborů (videí, obrázků, hudby), dále máte možnost filtrovat vaše data podle několika kritérií, jako velikosti, typu, poslední modifikace apod. Samotná aplikace je sice zdarma, pokud ovšem budete chtít získat přístup ke všem funkcím, jako například přesouvání souborů, jejich přejmenování, mazání, budete muset zaplatit cca 40 Kč.

Unclouded 1

Unclouded - Cloud Manager
Unclouded - Cloud Manager

Over

Aplikace Over si získala značnou popularitu na platformě iOS, kde si ji stáhlo přes milion uživatelů. Princip této aplikace přitom není kdovíjak originální. V aplikaci Over můžete do vašich fotografií přidávat popisky a nálepky. U vepsaného textu můžete měnit jeho velikost, barvu, styl písma, a také jej můžete otáčet v rámci 360 stupňů. To stejné platí i pro nálepky. Over nabízí propracované animace v podobě bočních vysouvacích menu. V těch se skrývají veškerá nastavení a úpravy, která můžete v aplikace využívat.

Over 1

Last App Switcher

Last App Switcher je poměrně zajímavá aplikace usnadňující multitasking telefonu. Po její instalaci a spuštění se vám na displeji objeví malinké okénko pro přepínání aplikací. Když pak spustíte například internetový prohlížeč a vaší galerii, můžete se tímto okénkem přepínat mezi aplikacemi. Samotné přepnutí je velmi rychlé a zabere mnohem méně času, než kdybyste dlouze podrželi tlačítko home a do aplikace vstoupili tímto způsobem. V tom vlastně spočívá kouzlo této aplikace. V nastavení můžete zrušit permanentní upozornění této aplikace ve vaší notifikační liště.

Last App Switcher 1

LAS: Last App Switcher
LAS: Last App Switcher

Convoto

Convoto je skvělá aplikace pro převod jednotek. Převádění s touto aplikací je opravdovou lahůdkou, a to především díky její rychlosti a přívětivosti uživatelského rozhraní. Convoto umožňuje převod jednotek teploty, hmotnosti, délky, síly, energie, rychlosti, plochy a objemu. Převádění lze realizovat bez nutnosti přípojení k Internetu.

Convoto 1

Convoto Unit Converter
Convoto Unit Converter

Odkazy na poslední díly seriálu „Nejnovější Android aplikace z Google Play“

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (31)