TOPlist

Nejnovější Android aplikace z Google Play #100 – jízdní řády ve widgetu, kreslící plátno a další

android aplikace 100 hlavni

Jaké Android aplikace jsme si pro vás připravili dnes? Jako první to bude MHD tabule, která na vaší ploše zobrazí odjezdy vašich oblíbených spojů. Druhým tipem je aplikace společnosti YAHAMA, ve které si můžete vytvořit motorku podle svých představ. Třetím tipem je aplikace určená ke kreslení – Inkboard. Na závěr si představíme aplikaci určenou k pohodlnému zaznamenávání poznámek během telefonních hovorů – Call Writer. To vše v dnešním díle seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play #100.

MHD Tabule

Jezdíte MHD a rádi byste měli rychlý přístup k odjezdům vašich často využívaných spojů? Přesně k těmto účelům vám poslouží aplikace MHD Tabule, kterou naprogramoval vývojář Petr Pyszko. Aplikace obsahuje jízdní řády MHD celé České republiky. Po spuštění tabulky si navolíte vámi využívané spoje, jež se poté budou zobrazovat ve widgetu na ploše. V jednom widgetu se lze přepínat mezi několika spoji. Jízdní řády jsou synchronizovány z webového zdroje, je zde ovšem možnost jejich stažení, což zajišťuje i přístup z režimu offline. Nastavení aplikace skrývá výběr barev, písma a několika dalších parametrů widgetu.

MHD Tabule
MHD Tabule

My Garage

Aplikace My Garage pochází ze společnosti YAMAHA a nabídne vám sestavení vlastního motocyklu v 360stupňovém provedení. Na počátku tvorby si zvolíte model, jehož vybavení následně nakonfigurujete podle svých představ. Vytvořené stroje lze poté ukládat do vaší garáže, kde se k nim můžete kdykoliv vrátit. Vaše výtvory lze také sdílet s ostatními skrze sociální sítě. Pokud tedy patříte mezi motorkářské nadšence, určitě si s aplikací My Garage pořádně vyhrajete.

My Garage Sport Heritage
My Garage Sport Heritage

Inkboard

Inkboad představuje jednoduchý způsob, jakým lze kreslit na displeji vašeho zařízení. Kreslit můžete buďto na prázdný papír, nebo obrázek (fotografii) z galerie. K dispozici budete mít širokou psací paletu, a to od různých tužek, pastelek až po fixy, propisky či zvýrazňovače. V případě, že omylem přetáhnete, nemusíte zoufat – každý váš krok lze bez problémů vrátit zpátky. Nezapomnělo se ani na gumování, díky kterému můžete přetažené linky snadno odstranit. Inkboard je velmi jednoduchý, ale velmi praktický kreslící nástroj pro vás smartphone.

Inkboard
Inkboard

Call Writer

Určitě to znáte – s někým voláte, chcete si zapsat poznámku, ale bohužel po ruce nemáte nic na psaní. Ideálním řešením pak může být zaznamenání poznámky do vašeho mobilního telefonu, a to při přepnutí na režim hands-free. Aplikace Call Writer vám v tomto ohledu usnadní práci, při každém volání totiž na displeji zobrazí plovoucí ikonu, jejíž rozkliknutím aktivujete „bloček“ pro ručně psané poznámky. Ty se po zapsání a zavření automaticky ukládají. Když pak zapnete aplikaci Call Writer, můžete si podle volaných kontaktů zobrazit veškeré poznámky, které byly při komunikaci s danou osobou zapsány.

Call Writer
Call Writer

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)