TOPlist

Nový firmware certifikován, bude to Android 5.1 pro Sony Xperia Z3?

sony_xperia_z3

Japonský výrobce elektroniky Sony si dal hodně na čas s uvolněním Androidu 5.0 Lollipop pro svou vlajkovou loď Xperia Z3 (D6653) a její zmenšenou variantu Xperia Z3 Compact (D5833). Nyní to ale vypadá, že na další update nebudou majitelé těchto mobilů čekat dlouho. Firma totiž certifikovala nový firmware s číslem verze 23.2.A.0.278, který by mohl přinést zatím poslední Android 5.1.

Nový firmware certifikován pro Sony Xperia Z3 Nový firmware certifikován pro Sony Xperia Z3

Nutno podotknout, že informace o verzi systému, na které je nový firmware postaven, nebyla zatím oficiálně potvrzena a některé zdroje již tuto zprávu vyvracejí. Sony ale v březnu aktualizovala modely Z3 na Android 5.0.2, proto je více než pravděpodobné, že další update přinese i novější Android. Navíc cosi nasvědčuje i číslo verze: build 23.0 byl Android 4.4.4 KitKat, 23.1 Android 5.0.2 Lollipop, takže logicky 23.2 by měl být Android 5.1 Lollipop.

Nový firmware certifikován pro Sony Xperia Z3 Compact Nový firmware certifikován pro Sony Xperia Z3 Compact

Android 5.1 přináší proti předchozím verzím delší životnost baterie a zlepšení v 64bitovém kompilátoru ART, které by se mělo projevit rychlejším během aplikací. Další zlepšení se týkají správy operační paměti a stability systému, nativní podpory dvou SIM karet, hovorů v HD Voice a ochrany smartphonu proti krádeži nebo ztrátě. I kdyby nový firmware přinesl Android 5.1, uživatelé Sony Xperia Z3 a Sony Xperia Z3 Compact mohou stále čekat na jeho uvolnění, neboť ještě může probíhat testování.

Zdroje: Phone Arena, Mobil Telefon, 4PDA, Xperia Blog.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (40)