Jak se také mohl jmenovat Android 5.0 Lollipop? [vtípek]

android_50_nazvy_ico

V létě Google v rámci vývojářské konference představil rané sestavení Androidu, který nazval prostě „L“. Již dlouho předtím kolovaly po Internetu spekulace o tom, jaké kódové označení vyhledávací gigant pro pátou generaci svého mobilního operačního systému zvolí. Jisté byly jen dvě věci: opět to bude název nějaké cukrovinky a bude začínat na písmeno L.

Včera začal po webu kolovat vtipný příspěvek z The Android Developers Conference, ve kterém se autor rozhodl reagovat na zvěsti a připravil několik „zamítnutých“ variant názvů a log pro Android 5.0. Například název „Lima Bean“ by dle autora mohl být zdravější alternativou k „Jelly Bean“, což byl název Androidů řady 4.1, 4.2 a 4.3. V logu „Lemon Meringue Pie“ lze spatřit pyramidu – symbol iluminátů. Těsně před představením se pak velice často skloňovalo kódové jméno „Licorice“ (lékořice).

Pojďme v trochu vážnějším duchu společně zavzpomínat na doby, kdy ještě nebylo známo, jak se bude jmenovat Android 5.0! Vybavíte si nějaký název, o kterém se spekulovalo, a jež upadl v zapomnění? Napište ho do diskuze pod článkem!

  • Lava Cake
  • Lemon Pie
  • Lemon Meringue Pie
  • Lion
  • Licorice
  • Lollipop

Připomenout si můžeme také oficiální video, publikované krátce před zveřejněním informací o Androidu 5.0, ve kterém se zákusky ucházejí o čest být kódovým jménem páté verze Androidu.

https://www.youtube.com/watch?v=AlEE3hXJe5o

Zdroje: Mobil Telefon, Tecmundo, The Android Developers Conference, GoPeGo, 163.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)