Vychází aktualizace na Android 5.0 Lollipop pro telefony a tablety Nexus

lollipop_nexus

Podle oficiálního účtu vývojářského týmu Androidu na sociální síti Twitter začal Google po měsíci čekání uvolňovat aktualizaci na Android 5.0 Lollipop pro většinu modelů řady Nexus. Podle původních informací mají update dostat telefony Nexus 4, Nexus 5 a tablety Nexus 7 (2012), Nexus 7 (2013) a Nexus 10. Jako další pak budou následovat zařízení Google Play Edition.

Vychází aktualizace na Android 5.0 Lollipop pro telefony a tablety Nexus Vychází aktualizace na Android 5.0 Lollipop pro telefony a tablety Nexus

V těchto okamžicích (13. listopadu ráno) byly vydány obrazy firmware, které je možné stáhnout a nainstalovat. Podrobný obrázkový návod, jak manuálně nainstalovat Android 5.0 na telefony a tablety Nexus, najdete ve článku Jak ručně aktualizovat Nexus na Android 5.0 Lollipop aneb Nečekejte na OTA! Standardně samozřejmě aktualizace přichází formou OTA („Over the Air“, tedy „vzduchem“) a bude uvolňována postupně v následujících dnech. Zda je update dostupný i pro vaše zařízení, zjistíte v systémovém nastavení v sekci Informace o telefonu/tabletu-Aktualizace systému-Zkontrolovat ihned.

Dle dosavadních zpráv jsou uvolněny aktualizace na Android 5.0 Lollipop pro Nexus 5, Nexus 7 (2012 i 2013) a Nexus 10. Majitelé Nexusů 4 si tedy budou muset ještě počkat. Nový Android dostanou mezi prvními také telefony Motorola Moto X. Motorola Moto G, LG G3 a tablet NVIDIA Shield Tablet.

Obrazy firmware ke stažení:

Dostali jste aktualizaci na Android 5.0 Lollipop pro svůj Nexus? Dejte vědět nám i ostatním v diskuzi pod tímto článkem! Nezapomeňte uvést, jakého telefonu či tabletu se údaj týká, případně přidejte první dojmy a zkušenosti.

Podrobný obrázkový návod, jak manuálně nainstalovat Android 5.0 na telefony a tablety Nexus, najdete ve článku Jak ručně aktualizovat Nexus na Android 5.0 Lollipop aneb Nečekejte na OTA!

Dostali jste na svůj Nexus aktualizaci na Android 5.0 Lollipop a nevíte, jak ho rootnout? Spolehlivý a vyzkoušený návod najdete v našem článku Jak na root telefonů a tabletů Nexus s OS Android 5.0 Lollipop.

Zdroje: Droid Life, Droid Life, Android Central, Phandroid, Android Police, Android and Me, Android Geeks, Phandroid, Android Headlines, 4PDA, Android Police.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (280)