Android 4.4 se bude jmenovat „KitKat“. Sbohem citrónový koláčku!

KitKat tycinka special

Před malou chvílí se na twitteru a Google+ účtu šéfa Androidu Sundara Pichaie objevila fotografie nové sochy postavené před sídlem společnosti v americkém Mountain View. Jak už možná tušíte, tyto sochy vždy ztvárňují název nové verze operačního systému Android. Nejnovější socha je ve tvaru velice oblíbené čokoládové tyčinky od společnosti Nestlé. Nová verze ponese název „KitKat“ a dle oficiální informace na webu Android.com ponese pořadové číslo 4.4. Tímto oznámením byl tedy vyvrácen dlouho očekávaný název „Key Lime Pie“ čili citrónový koláč.  Nový Android bude marketingově podporován právě společností Nestlé a hlavním prostředkem bude tyčinka KitKat, která ponese obrázek zeleného Androida. Těchto tyčinek bude k dispozici více než 50 milionů v 19 zemích světa včetně Austrálie, Brazílie, Německa, Indie, Japonska, Dubaje, Ruska, Velké Británie a Spojených států. Každá z těchto tyčinek ponese soutěžní kód, který bude možné vložit do formuláře na webu Android.com. Vyhrát bude možné 1000 tabletů Google Nexus 7, kredit na nákup aplikací, her, filmů, hudby a knih v obchodě Google Play a na několika vybraných trzích i speciální edici tyčinek ve tvaru našeho známého robůtka.

android-kit-kat Socha Androidu 4.4 KitKat před sídlem Googlu

KiKat tycinka obal Obal KitKat s výherním kódem

Mimo to se také Sundar Pichai pochlubil, že počet celosvětově aktivovaných zařízení s operačním systémem Android překročil 1 miliardu. V neposlední řadě pak zve na sledování rychle se blížícího veletrhu IFA 2013, kde se máme podle jeho slov na co těšit.

Co říkáte na obrat v pojmenování nového systému? Líbí se vám tato změna nebo byste dokázali vymyslet název cukrovinky začínajícím na „K“, který by měl větší marketingový potenciál? A co bude příště?

zdroj: engadget , TechCrunch, Android.com, Twitter, Google+Nestlé

Ondřej Mika
O Autorovi - Ondřej Mika

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (45)