Android 4.4.3 pro Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 a Nexus 10 prý vyjde 23. května

android_443_ico3

Již poměrně dlouho čekají majitelé zařízení Nexus aktualizaci na Android 4.4.3 KitKat, kterou Google přinejmenším od konce března testuje. Stále ale nebylo oficiálně oznámeno, kdy bude update, opravující především nalezené chyby, vlastně uvolněn. Server Android Geeks včera přišel s informací, pocházející údajně z důvěryhodného zdroje, podle které Google uvolní aktualizaci na Android 4.4.3 pro telefony Nexus 4 a Nexus 5, jakož i tablety Nexus 7 a Nexus 10 již 23. května, tedy příští pátek.

Android 4.4.3 pro Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 a Nexus 10 prý vyjde 23. května Android 4.4.3 pro Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 a Nexus 10 prý vyjde 23. května

To by v praxi mohlo znamenat, že do konce měsíce by měla nejnovější Android obdržet všechna podporovaná zařízení Nexus, po nich pak budou následovat telefony a tablety ze série Google Play Edition. Redaktor serveru Android Geeks Marius Maria požádal zdroj o informaci, kdy by se updatu mohla dočkat zařízení Google Play Edition – zatím čeká na odpověď, nicméně předpokládá, že update by měl přijít nejpozději do týdne.

Poté bude na výrobcích, zda vydají aktualizaci s touto verzí systému pro své produkty. Lze předpokládat, že přinejmenším u telefonů, jež nyní mají Android 4.4.2, bude update uvolněn. Například Samsung se již vyjádřil v tom smyslu, že u některých zařízení verzi 4.4.2 přeskočí a vydá rovnou firmware s Androidem 4.4.3.

Pokud chcete vědět, co můžete očekávat od připravované aktualizace, doporučujeme náš starší článek Android 4.4.3 – jaké novinky přinese nová verze? z konce března. Seznam zahrnuje celou řadu vylepšení včetně opravy častého padání připojení, lepšího zaostřování fotoaparátu, opravu správy nepájení, grafu využití dat nebo zabezpečení ladění USB.

Zatímco čekáme na minoritní aktualizaci, Google pravděpodobně pracuje na zcela nové verzi, která by mohla být představena v rámci vývojářské konference Google I/O, jež proběhne 25. a 26. července v kalifornském San Franciscu.

Zdroje: Android Geeks, Epoch Times, Gotta Be Mobile, Softpedia.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)