TOPlist

Android 4.4.2 pro Galaxy S4 GT-I9500 je již k dispozici přes OTA

s4_442_ico

Samsung začal uvolňovat aktualizaci na Android 4.4.2 pro svou stále ještě aktuální vlajkovou loď Galaxy S4. Hned na začátek ale zklameme majitele „es čtyřek“ z české distribuce – update se týká verze GT-I9500 s procesorem Samsung Exynos 5 Octa, zatímco v Česku se prodává Galaxy S4 GT-I9505 s čipem Qualcomm Snapdragon 600. Nový firmware je distribuován formou OTA („Over The Air“ – vzduchem), ale je možné ho nainstalovat i z počítače přes aplikaci Samsung Kies. Aktuální firmware má číslo verze I9500XXUFNB3 a byl sestaven 13. února tohoto roku.

Android 4.4.2 pro Galaxy S4 GT-I9500 je již k dispozici přes OTA Android 4.4.2 pro Galaxy S4 GT-I9500 je již k dispozici přes OTA

Protože Samsung Galaxy S4 dostal velkou porci novinek (z části převzatých i z Galaxy Note 3) s updatem na Android 4.3, přinese nejnovější aktualizace spíše jen drobné změny v uživatelském rozhraní. Mluví se například o průhledné stavové liště, bílých ikonách v notifikacích, celoobrazovkovém režimu odemykací obrazovky při přehrávání hudebních alb, chybět nebude ani bezdrátový tisk a zvýšení výkonu, které již potvrdilo několik benchmarků na testovacích sestaveních. Nová aktualizace software také přidává zástupce fotoaparátu na odemykací obrazovce, lepší klávesnici Samsung, nové emotikony a další novinky.

Aktualizace bude tradičně probíhat v několika vlnách, nebude tedy k dispozici od začátku pro všechny. Dá se předpokládat, že telefony pořízené u operátorů ji dostanou o něco později než nebrandované kousky, nicméně není to pravidlem bez výjimek.

Zatím neznáme odpověď na otázku, kdy dostane Android 4.4.2 model se Snapdragonem, ale soudě z dosavadních úniků testovacích ROMek bychom čekali, že to nebude trvat dlouho. Samozřejmě vás budeme informovat, jakmile získáme nějaké další informace.

Zdroje: Galaxy Droid, Android Geeks, Android Geeks, 4PDA, SamMobile.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)