TOPlist

Allo na webu! Google Assistant už je dostupný i na PC

google allo na webu google assistant

Po dlouhém čekaní je konečně chatovací aplikace Allo na webu! To mimo jiné znamená, že na PC je poprvé oficiálně dostupný i Google Assistant, i když zatím v trochu omezené podobě.

Allo na webu funguje podobně jako WhatsApp

Pokud máte poslední verzi mobilní aplikace Allo s číslovkou 16, tak můžete vyrazit rovnou na webovou stránku allo.google.com/web a začít využívat Allo na webu. Tato poslední verze se postupně uvolňuje, takže ji nemusíte mít ještě k dispozici na Google Play, nicméně dá se stáhnout manuálně například z APKMirror.

Při prvním příchodu na webovou verzi Alla, bude potřeba synchronizovat web s telefonem, a to pomocí QR kódu. Je to z toho důvodu, že webová verze funguje přes telefon a web slouží k zobrazení informací. Podobně například funguje i WhatsApp. Má to například nevýhodu v tom, že aplikace Allo musí být na telefonu neustále zapnutá, jinak nebudete moct odesílat zprávy přes prohlížeč.

Chatovací aplikace Allo je samozřejmě známá tím, že nabízí v sobě chytrou AI Google Assistant. Ta funguje téměř stejně jako v mobilu, chybí ale několik funkcí. A to například hlasové ovládání. Dále nezobrazuje webová aplikace obrázky u výsledků vyhledávání a některé odpovědi nejsou tak podrobné jako na telefonu.

Největší problém jsme ale měli s tím, že když jste ve webové verzi, tak notifikace stále chodí i do telefonu. Zvukové oznámení tak jde slyšet dvakrát, jednou z PC, a pak z telefonu. To bude ale pravděpodobně brzy opraveno.

Google Allo
Google Allo

Vyzkoušeli jste Allo na webu? Jak se vám webová verze zamlouvá?

Zdroj: 9to5google.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)