Alcatel OneTouch Pop C9: nízkorozpočtový phablet s 5,5″ displejem

alcatel_onetouch_pop_c9_ico

Francouzská společnost Alcatel prezentovala včera na veletrhu CES dva tablety Pop 7 a Pop 8, mířící do středního segmentu trhu, my se ale nyní podíváme na další novinku z oblasti chytrých telefonů. Řeč bude o smartphonu s úhlopříčkou displeje 5,5″, který se jmenuje OneTouch Pop C9 a bude dostupný v široké paletě barev.

Alcatel OneTouch Pop C9 bude zpočátku k dispozici v pěti různých barvách a zástupci společnosti se nechali slyšet, že zařízení bude vynikat velkým množstvím předinstalovaných aplikací (což bychom zrovna nevyzdvihovali jako klad) a minimalistickým rozhraním. Jak již zaznělo, zařízení bude mít IPS TFT displej velký 5,5 palců, což ho řadí do segmentu phabletů. Pojďme se blíže podívat na hardwarové specifikace nového Alcatelu ještě o něco blíže.

Obrazovka bude mít rozlišení 540 x 960 obrazových bodů, což z tohoto modelu dělá rivala Samsungu Galaxy Mega 5.8. Srdcem bude procesor se čtyřmi jádry taktovanými na 1,3 GHz, kterému bude sekundovat rovný gigabajt operační paměti. Pro aplikace budou k dispozici 4 GB interního úložiště, které bude možné rozšířit paměťovými kartami formátu microSD.

Alcatel OneTouch Pop C9 je osazen fotoaparátem s rozlišením 8 Mpx, který zvládne zaznamenávat video v rozlišení 720p. Přední kamera má rozlišení 2 Mpx. Dostatek energie by měla zajistit baterie s kapacitou 2 500 mAh. Nezmínili jsme ještě operační systém, kterým bude Android 4.2 Jelly Bean.

Bohužel Alcatel zatím nezveřejnil cenu, nicméně s ohledem na uvedené technické specifikace neočekáváme, že by se měla pohybovat příliš vysoko.

Zdroje: Android Geeks, Phone Arena, Android Community a Ubergizmo.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)