Aktualizovaný Google Messenger přináší samolepky a sdílení polohy

google_messenger_ico

Aplikace Messenger od Googlu je správce textových zpráv v moderním uživatelském rozhraní s řadou zajímavých funkcí, kterými mnohdy předčí další produkt firmy pro tento segment – Google Hangouts. Aktualizovaný Google Messenger s číslem verze 1.4.044, uvolněný v rámci „aktualizační středy“, přináší několik novinek v čele s podporou animovaných samolepek a možností sdílení polohy.

Aktualizovaný Google Messenger přináší samolepky a sdílení polohy Aktualizovaný Google Messenger přináší samolepky a sdílení polohy

Samolepky i odeslání aktuální pozice najdete pod tlačítkem pro přidání přílohy ke zprávě. V případě samolepek lze tahem vzhůru rozšířit zobrazení do režimu celé obrazovky. Zahraniční weby přitom sadu obrázků hodnotí převážně kladně, jako užitečnou i zábavnou. Z technického hlediska je vhodné upozornit na skutečnost, že zprávy se samolepkami jsou odesílány (a tím pádem i zpoplatňovány) jako MMS s animovaným obrázkem.

Co se týká sdílení polohy, aktualizovaný Google Messenger umí odeslat přesnou pozici, nebo polohu místa, kterou uživatel vybere v mapě. Informace je opět odesílána jako MMS s výřezem mapy, na který může příjemce klepnout a zobrazit si ji v příslušné aplikaci (například Mapách Google).

O něco méně významná je proti předchozím dvěma další novinka: rychlé rolování. Jestliže procházíte obzvlášť dlouhou konverzaci, měl by se po pravé straně objevit posuvník pro přesnější a rychlejší posouvání obsahu.

Jak získat aktualizovaný Google Messenger?

Aktualizovaný Google Messenger je uvolňován postupně po etapách, takže na novou verzi možná budete muset nějakou chvilku počkat. Jestliže čekat nechcete, můžete si stáhnout instalační APK balíček z následujících odkazů. V takovém případě je ale nutné mít v systémovém nastavení povolenou instalaci aplikací ze zdrojů třetích stran.

Pokud tento program ještě nepoužíváte, můžete ho zdarma nainstalovat z Obchodu Play skrze náš widget (nám se ještě ráno na redakční telefon z Obchodu Play instalovala starší verze 1.3).

Google Messages
Google Messages

Zdroje: Droid Life, Android and Me, Android Police.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)