TOPlist

Aktualizace prohlížeče Chrome přináší tisk pod Androidem 4.4 KitKat

chrome_31_ico

V Obchodě Play se včera objevila majoritní aktualizace webového prohlížeče Chrome pro Android. Verze s číslem 31.0.1650.59 přináší možnost tisku ze zařízení se systémem Android 4.4 KitKat, lepší automatické vyplňování/dokončování (API requestAutocomplete – automatické vyplňování detailů platby v on-line obchodech) a samozřejmě opět o něco vyšší stabilitu, výkon a bezpečnost.

Chrome 31 také (volitelně) spolupracuje s Google Wallet, takže všechny detaily platby a transakce jsou uloženy a zpracovány bezpečně. Podívejte se na video, jak to může fungovat – především o kolik rychlejší je v novém Chrome práce s automatickým vyplňováním údajů ve formuláři.

https://www.youtube.com/watch?v=VQO8hMqyn00

Další novinkou je funkce přidání zástupce stránky na domovskou obrazovku, což najde nejčastěji využití u webových aplikací.

Přidání stránky na domovskou obrazovku Přidání stránky na domovskou obrazovku

Přepínání mezi webovými aplikacemi Přepínání mezi webovými aplikacemi

Odměnu ve výši 50 tisíc dolarů dostane od Googlu uživatel s nickem Pinkie Pie, který zjistil a nahlásil bezpečnostní nedostatek (exploit). Podrobnosti o potenciálním nebezpečí přinejmenším do doby, než bude aktualizována většina prohlížečů, ale Google nezveřejnil. Celkem si Pinkie Pie jen za letošní rok vydělal tímto způsobem téměř 180 000 dolarů.

Aktualizace je uvolňována postupně s tím, že na všechna zařízení by se měla dostat během následujících několika dnů.

7O3H3V0fEBumwJlqDLD03t1fmwl8fH9YoBsPwB2UQ aiBilM7OAOe2gkFB3wrojJqbM=w300
Prohlížeč Chrome – Google
Google Inc.
Verze Liší se dle zařízení
Velikost Liší se dle zařízení
4.0+

AAAAAElFTkSuQmCC
Zdarma

Zdroje: Android Central, Chrome Releases, Android Police a Softpedia.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)