Aktualizace Chrome pro Android opravuje chyby a zvyšuje stabilitu

chrome_ico

Google včera večer vydal aktualizace svého prohlížeče Chrome prakticky pro všechny platformy, včetně Androidu. Verze s číslem 18.0.1025469 nepřináší nové funkce, nicméně přesto můžeme update jedině doporučit, neboť podle popisku v Obchodě Play „Tato aktualizace obsahuje řadu oprav stability a vylepšení výkonu.“ Aktualizace byla vydána jak pro zařízení s čipy ARM, tak i pro platformu x86 (v tomto případě se jedná o verzi s číslem 18.0.1026322).

Podle serveru Android Police první zprávy od uživatelů naznačují reálné zlepšení a slibované zvýšení výkonu není jen tradiční frází v seznamu změn. Server Slashgear pak upozorňuje na známé, a podle všeho stále nevyřešené problémy: „uživatelé na Androidu mohou narazit na nekonzistentnost velikosti písma na některých webových stránkách, chybové zprávy, načítání prázdných stránek a prodlevy při posouvání obsahu stránky.“

V případě verze pro iOS byla nadílka novinek štědřejší: přibyla schopnost otevírání souborů PDF v jiných aplikacích a možnost uživatelského nastavení kódování textu. Přidána byla také podpora Passbooku, umožňující uživatelům ukládat vstupenky a průkazky k odbavení některých leteckých společností.

Aktualizace by se měla nabídnout automaticky, pokud Chrome ještě nepoužíváte, můžete si ho stáhnout přes následující odkaz.

Chrome
Google Inc.
Verze Liší se dle zařízení (28. 11. 2012)
Velikost Liší se dle zařízení

5qMAAAAASUVORK5CYII=
Zdarma

Dejte nám vědět v diskuzi pod článkem, zda jste s novou verzí zaznamenali nějaké zlepšení, případně co vám na Chrome pro Android nejvíce vadí!

Zdroje: Android Police, Slashgear, Android Central a Droid-Life.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)