Aktualizace c:geo řeší problém s přihlášením

cgeo_ico

Aplikace c:geo je ve způsobu, jakým pracuje s centrálním serverem Geocaching.com, poměrně ojedinělá. Zatímco většina programů pro geocaching používá placené Live API, c:geo parsuje webové stránky. Hlavní výhoda tohoto přístupu je v tom, že není nutné platit za API – tedy i aplikace může být zcela zdarma. Má to své nevýhody: veškeré transakce jsou výrazně pomalejší, náročnější na přenesená data a především: pokud Geocaching.com změní strukturu stránek (což dělá poměrně často), může dojít k částečné či úplné nefunkčnosti aplikace. Navíc je dle některých výkladů tento způsob použití v rozporu s pravidly společnosti Groundspeak, která Geocaching.com provozuje.

Tým vývojářů, stojící za aplikací c:geo, naštěstí poměrně pružně reaguje a v případě změn, jež mají vliv na fungování programu, co nejrychleji vydávají mimořádné aktualizace. To je i případ zatím posledního updatu na verzi s číslem 2013.02.21, který reaguje na změny na centrálním serveru, konkrétně na problémy s přihlášením, jež končilo chybou.

Kromě toho opravuje chybu, kdy docházelo k pádu aplikace, pokud se v popisu keše vyskytoval odkaz.

Jestliže máte c:geo nainstalované, měla by se vám aktualizace nabídnou automaticky. Pokud o geocachingu teprve uvažujete, můžete si tento program stáhnout přes následující odkaz. Současně s tím si dovolujeme vám doporučit náš seriál „Geocaching na Androidu“:

  1. registrace, aplikace c:geo a nastavení
  2. hledání keší z mobilu a příprava výletu na počítači
  3. kešky, navigace a zápis
  4. posílání keší do mobilu, prémiové členství a dalších 8 aplikací

oQswI1X0 z3hHj8js7yheWlanz6Yr U hByt2OQpVb 2EXI jbguemydkl FRiea OXm=w124
c:geo
c:geo team
Verze 2013.02.21 (21. 2. 2013)
Velikost 2,7 MB
1.6+

uJMM50bk2MAAAAABJRU5ErkJggg==
Zdarma

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)