Aktualizace aplikace Google rozdělí Chytré karty do dvou sekcí

aktualizace-aplikace-google_ico

08Google připravuje sice malou, ale podstatnou změnu své aplikace pro Android. V dohledné době přijde aktualizace aplikace Google, která rozdělí dosavadní obsah do dvou samostatných sekcí. Konkrétně oddělí aktuality (zpravodajství a populární témata) od plánovaných akcí (tj. nejen těch, jež máte v kalendáři, ale i těch, které Google „vyzobe“ například z Gmailu).

O tomto kroku se mluví přinejmenším od srpna, kdy se v rámci Chytrých karet Google (Google Now) některým uživatelům objevila záložka Dashboard. Dotčení uživatelé hlásili, že po rozdělení do dvou sekcí se jim zobrazují zprávy a plánované události samostatně. Záložka Dashboard byla později přejmenována na Upcoming („nadcházející“), což jí nakonec zůstalo.

Aktualizace aplikace Google

Možná poněkud překvapivě bude jako výchozí sekce s aktualitami, na které uživatel najde novinky, sportovní výsledky a další odkazy z především zpravodajských serverů. Servírovaný obsah by přitom měl odpovídat individuálním zájmům. Google slibuje, že čím více budete používat jeho aplikaci, tím relevantnější zdroje vám bude poskytovat. Chcete-li aktualizovat své zájmy a přidat další, stačí klepnout na nabídku Vlastní v nastavení aplikace, nicméně jako první dostanou tuto možnost uživatelé v USA.

Sekce plánovaných akcí či, chcete-li, naplánovaných událostí bude koncipována tak, aby poskytovala přehled o událostech, jako jsou schůzky, akce a cesty. Najít byste zde měli také informace o doručovaných zásilkách (ovšem jen u podporovaných služeb), odletech a jejich zpožděních, době jízdy do předpokládaných destinací a další údaje. Svou palubní vstupenku nebo informace o letu tak už nebudete muset hledat v e-mailové schránce. Poměrně solidní představu si můžete udělat na základě následující animace.

Aktualizace aplikace Google oddělí aktuality od plánovaných akcí Aktualizace aplikace Google oddělí aktuality od plánovaných akcí

Google se očividně rozhodl aktualizovat svou aplikaci tak, aby poskytovala informace s ohledem na potřeby a zájmy dané osoby, přitom však chce udržet počet karet v rozumných mezích. Samotní vývojáři jsou přesvědčeni, že touto cestou usnadní uživatelům udržet krok s tím, co potřebují vědět. Dnes začíná aktualizace aplikace Google pro Android, v dohledné době by se měli dočkati i uživatelé iOS. Změny jsou prováděny na straně serveru, takže k jejich inicializaci není nutná aktualizace aplikace Google jako takové. Některým uživatelům se údajně nové rozhraní zobrazilo poté, co v nastavení vymazali data aplikace.

Myslíte si, že je nové rozdělení aktualit a plánovaných akcí dobrým nápadem? Nebo je lepší stávající provedení, kdy jsou všechny informace „nasypané“ v jedné dlouhé „nudli“?

Google
Google

Zdroje: androidauthority.com, blog.google, androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)