Aktualizace aplikace Gmail přináší odpovědi z notifikační lišty

gmail_ico

Google včera večer aktualizoval svou aplikaci Gmail, přičemž nejzásadnější novinkou je možnost odpovědět na doručenou zprávu nebo ji archivovat/smazat přímo z notifikační lišty, aniž by bylo nutné otevírat aplikaci. Novinku si ovšem užijí pouze majitelé telefonů a tabletů s Androidem 4.1.x a 4.2.x Jelly Bean. Vzhledem k tomu, že akce z notifikační lišty od svého uvedení nezaznamenaly širší ohlas, je dobře, že se Google snaží tuto metodu práce podpořit i vlastní aktivitou.

Nová verze Gmailu umí odpovídat na e-maily z notifikační lišty Nová verze Gmailu umí odpovídat na e-maily z notifikační lišty

Ne vše se ale obešlo bez problémů – podle serveru Android Central mnoho uživatelů údajně hlásí problémy s ovládáním notifikační LED, které vedou až k nekontrolovatelnému pádu.

Na starších verzích systému Android, konkrétně 4.0 Ice Cream Sandwich, umožňuje aktualizace rychlejší vyhledávání a lepší našeptávání, které by mělo fungovat dokonce i v offline režimu. Opravovaly se také chyby a vylepšoval výkon.

Novinky v aktuální verzi GMailu Novinky v aktuální verzi GMailu

Majitelé zařízení s Androidem 2.2 Froyo a novějším se mohou těšit jen na zvýšení výkonu, zatímco vývojáři možná využijí nové rozhraní Labels API.

Lymw9XVvZ yKoYTLKt2P zBBsDK35tXEopVX0rL89r8daWwQZDZjrvSggLOXzDyqPQ=w124
Gmail
Google Inc.
Verze Liší se dle zařízení (18. 3. 2013)
Velikost Liší se dle zařízení

vkfWn2XyQuXjPEAAAAASUVORK5CYII=
Zdarma

Zdroje: Android Central, Obchod Play, Android Police, Official Gmail Blog a The Verge.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)