Hra Air Control 2 – řízení leteckého provozu ve vašem telefonu podruhé

úvod

Hra Air Control se na mobilním operačním systému Android těší vysoké oblibě mezi samotnými hráči již nějaký ten pátek. Je to teprve několik dnů, co vyšel již druhý díl této oblíbené hry, který celé hře dodává zcela nový nádech. Právě na druhý díl Air Control 2 se podíváme v tomto krátkém článku.

Hra Air Control 2 úvodní obrazovka

V druhém dílu populární hry Air Control 2 se přenesete do role kontrolora leteckého provozu a váš úkol je velmi prostý – musíte uřídit letecký provoz nad zvoleným letištěm tak, aby se vám nad ním nesrazila letadla. Možná se to může zdát jako jednoduchý úkol, ve skutečnosti se jedná ale o opravdu těžký oříšek.

Po otevření hry vám bude nabídnuta možnost přihlášení prostřednictvím účtu Google. V případě verze zdarma se však neukládá váš postup, ale odemykají se pouze různé achievementy. Pokud si za hru zaplatíte, tak se ke svému postupu budete moci vrátit i po smazání a opětovném nahrání aplikace. Po úspěšném přihlášení se objeví úvodní obrazovka, na které se nacházejí tlačítka s vašimi úspěchy, vaší úrovní, nastavení a samozřejmě možnost zakoupení plné verze. Na pravé straně je umístěno oranžové tlačítko s letadlem, které vás přenese do nabídky s výběrem letiště.

Hra Air Control 2 úvodní menu 1

Po kliknutí na výběr letiště se ukáže seznam sedmi dostupných map. V počáteční fázi máte dostupnou pouze první, druhou si poté musíte zakoupit za 2000 peněz, třetí za 6000 peněz, čtvrtou za 16000 peněz a pátá, šestá a sedmá mapa jsou dostupné pouze v placené verzi. Pokud chcete mít dostupné všechny mapy ihned na začátku hry, tak si budete muset zakoupit placenou verzi.

Mapy ve hře 1

Ve vrchní části se nacházejí dvě tlačítka, a to obrázek telefonu a tabletu. Pokud zvolíte možnost s telefonem, tak se vám otevře výběr všech map pro jednoho hráče. Ve hře Air Control 2 je však možné volit i z možnosti hry s více hráči. Pokud zvolíte možnost multiplayer, tak si budete moci pozvat vašeho kamaráda a hru si zahrát ve dvou na jednom zařízení.

multiplayer 1

Po zvolení požadované mapy se vám otevře menu, kde uvidíte váš aktuální stav financí, nejvyšší skóre na dané mapě a také žebříček nejlepších hráčů dle Googlu. Ve spodní části se poté nachází speciální úkol, za který dostanete několik peněz navíc.

menu 1

Po zvolení možnosti play se přenesete do vybraného letiště, které vždy disponuje několika přistávacími dráhami, z nichž je každá určena pro jiný druh letadel. Která dráha je přiřazena k jakému letadlu, se dozvíte ve chvíli, kdy kliknete na přilétající letadlo. Váš úkol je jednoduchý – ze všech stran na vaše letiště přilétají různá letadla a vy jim musíte přiřadit takovou cestu, aby se nesrazila. To se provádí pouhým kliknutím a nakreslením cesty na mapě. Pokud vás nebude bavit pomalá hra, tak si ji můžete zrychlit pomocí tlačítka v levém spodním rohu.

hraní 1

Air Control 2 – ukázka hraní

Na videu níže se můžete podívat na ukázku hraní, která pochází z YouTube kanálu AndroidGameplayNet.

https://www.youtube.com/watch?v=X7z2qOkEj2I

Verdikt

První díl hry Air Control nás v redakci dokázal zabavit na dlouhé týdny a i poté jsme ho občas otevřeli za účelem zkrácení dlouhé chvíle. Druhý díl dodává hře zcela nový nádech, a to nejen v grafické podobě, ale také v přidaném obsahu. Ve hře si tak budete moci vybrat ze sedmi různých map a budete si moci dokonce zahrát i se svými kamarády. V obchodu Google Play se hra nachází ve dvou verzích – placené a neplacené. Placená verze vám navíc zpřístupní všechny mapy ihned na začátku, umožní vám uložit si postup na vašem Google účtu a zvýší vydělávání herních peněz. I verze zdarma však zabaví na dlouhé hodiny a proto nezbývá nic jiného než hru doporučit.

Air Control 2
Air Control 2

Air Control 2 - Premium
Air Control 2 - Premium

Vyzkoušeli jste Air Control 2?

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)